'DA NE POTONEMO U GLIB'

Milanović i Pusić u akciji vabljenja birača: Svaki glas je važan

01.09.2016 u 22:40

Bionic
Reading

Kandidati s liste Narodne koalicije obišli su u četvrtak I. izbornu jedinicu, a predsjednik SDP-a i vođa Narodne koalicije Zoran Milanović i HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić pozvali su građane u Zaprešiću da i svoje poznanike potaknu da iziđu na parlamentarne izbore, 11. rujna, na kojima se, kažu, odlučuje o tome hoće li Hrvatska doista postati uspješna zemlja

Pusić je izjavila da je Hrvatska 'počela tonuti u glib', a okupljene građane je pozvala na 'radni dogovor'.

'Ima onih koji su uvjereni da njihov glas ne čini veliku razliku, ali na prošlim izborima, nakon kojih smo se maltretirali 10 mjeseci, pokazalo se kako je svaki glas značajan', rekla je Pusić.

Dodala je kako gospodarstvo danas nije u tako lošem stanju u kakvom je bilo 2011., kada je vlada Kukuriku koalicije preuzela zemlju, ali, rekla je Pusić, 'više nam se nije za šaliti, i zato vas molim da si svatko od vas da zadaću da podsjeti barem pet drugih, naročito onih za koje znate da će im se možda biti teško dići i otići na izbore, da je doista jako važno'.

U perspektivi imamo šanse biti prvoklasna uspješna mala zemlja, ali, ustvrdila je Pusić, 'postoji i opasnost da nas zatru u blato'.

Zoran Milanović je dodao kako je to 'više od radnog dogovora'.

'Ovo je kultura srca, pitanje perspektive naše zemlje, naše domovine', kazao je.

Milanović je ocijenio da nijedna vlada u osam mjeseci ne može napraviti puno koristi, ali kako može napraviti štetu, kakvu je, tvrdi, napravila ova 'najurena vlada'.

'Ta šteta nije strašna. Ne mislim da su oni neprijatelji Hrvatske, ali ne znaju, neće, svađaju se međusobno i ako je cijena koju je hrvatska nacija trebala platiti da ovih osam mjeseci gleda kako izgleda loša alternativa, onda je to ta cijena, a sad je dosta', kazao je Milanović.

Još jednom se osvrnuo na odnose sa susjednim zemljama, rekavši kako namjerava surađivati sa susjedima, ali i osigurati pravdu za Hrvatsku.

'Mi smo članica EU, sa susjedima ćemo lijepo koliko možemo, ali ćemo se za svoje pravice i pravdu boriti, bez da ikoga vrijeđamo, a oni nas, hvala Bogu, znaju izvrijeđati pa nikom ništa', dodao je Milanović.

Istaknuo je kako će se Narodna koalicija boriti za uspješnu Hrvatsku, u kojoj će zaposleni svojim radom ostvarivati dobre plaće

'Za to smo dovoljno pametni i sposobni, imamo sve i sada nam treba 20 mirnih godina, sa razumnim, mirnim vladama. Hoće li to za 10 godina biti HDZ ili stranka koja će potražiti svoj smisao, svoj put i svoj duh u nečem sadržajnijem, jer su se očito ispuhali i ne znaju više što bi sa sobom i traže neprijatelje kojih nema, ili će to biti neka druga stranka, sada je to Narodna koalicija i narodni savez i to je velika koalicija. Ne treba nam HDZ. To je i hrvatska ljevica i hrvatski liberalni centar i hrvatski desni centar, kroz HSS, ali onaj pravi HSS, na tradiciji Stjepana Radića', rekao je Milanović.