USPJEH MLADENA NOVAKA

Milanović ga nije volio, ali Međimurci su ga svejedno odabrali

21.10.2013 u 17:02

Bionic
Reading

Nedjeljnim izborom 53-godišnjeg Mladena Novaka za predsjednika SDP-a Međimurske županije konsolidira se ova županijska organizacija koju je prije desetak mjeseci raspustio Zoran Milanović nakon što je za kandidata za međimurskog župana većina međimurskih esdepeovaca izabrala Deana Hunjadija, načelnika općine Sveta Marija, a ne tada još aktualnog međimurskog župana Ivana Perhoča

Nakon raspuštanja međimurskog SDP-a za povjerenika je izabran upravo Perhoč koji je ušao i u izbornu utrku za župana, ali ju je izgubio od svog zamjenika Matije Posavca (HNS) koji je od lipnja međimurski župan.

'I danas je SDP vodeća politička stranka u Međimurju, ako se gleda po broju gradonačelnika i načelnika kojih imamo više od polovice. To što više nemamo župana posljedica je raspuštanja naše Županijske organizacije, odnosno postavljanja bivšeg župana za povjerenika i kandidata. To je izazvalo određene trzavice, ali je to sada iza nas', veli Novak koji je u SDP-u od 1997. godine.

Na unutarstranačkim izborima ovaj diplomirani inženjer građevine, vlasnik informatičke tvrtke, dobio je 462 glasova, dok je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač dobio 261 glas.

'Mislim da je presudno za moju pobjedu bilo to što je ocjenjeno da ja imam više vremena za stranku. Naime, kolega Kovač je od lokalnih izbora gradonačelnik Čakovca, dok sam ja predsjednik međimurske Županijske skupštine u kojoj sam prije bio vijećnik. Sada ćemo surađivati jer međimurski SDP bez Čakovca nije ništa, ali i obrnuto. Suradnja nije upitna jer imamo iste ciljeve, a to je dobiti mjesto i ulogu koje nam pripadaju u Međimurju, ali i Zagrebu', naglašava Novak koji je do sada vodio Općinsku organizaciju SDP-a u Nedelišću.

Na nedjeljne izbore izašlo je gotovo dvije trećine esdepeovaca, a podrška koju je dobio Novak podsjeća na pobjedu Davora Bernardića u Zagrebu.

'SDP se ovim izborima pokazao i dokazao kao uistinu demokratska stranka gdje odlučuje glas svakog člana. Svojim biračima zahvaljujem, a čestitam na pobjedi Bernardiću čiji je izbor legalan i legitiman', poručio je čelnik međimurskih esdepeovaca osvrćući se na ishod nedjeljnih izbora u SDP-u.