na večeri u santiagu

Milanović čileanskim Hrvatima: 'Ponosni smo na vas'

13.12.2022 u 14:44

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je na večeri u Hrvatskom klubu u čileanskoj prijestolnici Santiagu okupljenim pripadnicima hrvatske zajednice da je Hrvatska na njih ponosna, priopćio je u utorak ured hrvatskog predsjednika

“Nisam došao po vaše glasove ili političku podršku. Ali, vaša priča je nevjerojatna, nema se s čime usporediti u hrvatskoj povijesti, osim možda s onom hrvatskih iseljenika na Novom Zelandu", kazao je.

"Priča o vama je za holivudske filmove. Ponosni smo na vas, barem mi koji o vama znamo više, a ja ću se potruditi da o vama više zna sve veći broj ljudi u Hrvatskoj”, rekao je Milanović hrvatskim iseljenicima na svečanoj večeri. Hrvatski predsjednik, koji boravi u službenom posjetu Čileu, zahvalio im se na podršci Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata.

“Hrvatska se branila sama, a onima koji su tada bili s nama to nećemo nikada zaboraviti. Ne govorim to zbog gorčine prema onima koji su bili ravnodušni, već iz osnovne ljudske zahvalnosti. Hvala vam”, dodao je Milanović, čestitajući čileanskim Hrvatima Božić i Novu godinu.

U Hrvatskom klubu Milanovića je dočekalo više stotina članova hrvatske zajednice, a gost na večeri bio je i predsjednik Čilea Gabriel Boric Font koji je s očeve strane hrvatskog podrijetla.

Ranije u ponedjeljak Milanović je posjetio Čileansko sveučilište (Universidad de Chile). Tamo se susreo s rektoricom sveučilišta prof. Rosom Devés i održao je predavanje "Geopolitika i posljedice za ekonomiju", navodi se u priopćenju s Pantovčaka.

  • +23
Milanović i Boric Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta