CHAT S GRAĐANIMA

Milanović će odgovarati na pitanja u Obaminu stilu – na mrežama

30.03.2012 u 07:04

Bionic
Reading

U povodu prvih sto dana nove vlade, premijer Zoran Milanović u ponedjeljak će građanima putem live streama odgovarati na pitanja. Pitanja za premijera moći će se postavljati u petak i subotu, i to na zidu profila Vlade na Facebooku ili #pitajpremijera na Twitteru. Sto dana navršava se u nedjelju, no Milanović će se obratiti građanima u ponedjeljak u 10 sati

Milanović je putem društvenih mreža već komunicirao s građanima tijekom predizborne kampanje i zapravo je pionir u otvaranju neposredne komunikacije s građanima preko društvenih mreža. Otkad je Kukuriku koalicija formirala Vladu, na ovaj način do sada je na pitanja odgovarao jedino ministar financija Slavko Linić, i to u povodu donošenja proračuna. Prethodna vlada nije otvarala ovu vrstu komunikacijskih kanala s građanima i nije trošila energiju na društvene mreže.

Neposredna komunikacija s građanima, za koju se odlučio aktualni premijer Milanović, na tragu je stila američkog predsjednika Baracka Obame koji također jednom godišnje putem live streama odgovara na pitanja građana.

Tehnički sve provodi agencija Carnet u suradnji s tehničkom službom i novoustrojenim 'Online odjelom' formiranim pri Odnosima s javnošću Vlade. Ovaj će odjel tijekom vikenda prikupiti i analizirati pitanja koja građani imaju za premijera kako bi Milanović u ponedjeljak mogao odgovoriti na njih što više. Predviđeno je i više videopitanja za premijera.