TVRDI OPAČIĆ

'Milanović apsolutno ima potporu SDP-a!'

28.04.2014 u 22:18

Bionic
Reading

Iako su sve glasnija šuškanja da su u SDP-u sve više nezadovoljni Milanovićevim načinom vođenja stranke i Vlade, potpredsjednica stranke i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić kaže da nasljednik Ivice Račana 'ima apsolutnu potporu SDP-a'

'Mi imamo puno posla i nalazimo se u proceduri rješavanja proračunskog deficita. Pred nama su velike reforme koje smo započeli i moramo završiti, bitka za radna mjesta i da se gospodarstvo što prije pokreće u odnosu na zadnje dvije i pol godine', kazala je potpredsjednica SDP-a i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, gostujući u 'Dnevniku' HRT-a.

Opačić nije htjela spekulirati o sve jačim glasinama da su u stranci nezadovoljni šefom SDP-a Milanovićem, no na konkretno pitanje ima li premijer potporu u SDP-u, Opačić je rekla: 'Apsolutno. Svi radimo na zajedničkom zadatku da izađemo što prije iz krize i da građanima osiguramo bolji život jer to oni zaslužuju.'

Opačić je u 'Dnevniku' progovorila o outsourcingu odnosno izdvajanju pratećih djelatnosti u javnom sektoru.

'Smatramo da je najbolji model upravljanja neosnovnim djelatnostima u javnoj upravi onaj po kojem ćemo posao dati onima kojima su čišćenje, pranje i ostale pomoćne djelatnosti temeljni posao. Imamo nejednake standarde, cijene su različite i moramo ujednačiti standarde jer više tako ne može', rekla je Opačić.

'Na jednu do pet godina, koliko je predviđeno europskom direktivom, zaštitit ćemo radnike, sva njihova radnička prava. To znači da nitko neće ostati bez posla, imat će zaštićena prava kolektivnim ugovorom kao i sada u državnom sektoru. U tom im se dijelu ništa ne mijenja, osim što mijenjaju poslodavca', rekla je Opačić. Pozvala je sindikate da ponovno sjednu za stol.