MRAK-TARITAŠ:

'Milan Bandić je morao ići na natječaj za adventske kućice’

01.12.2019 u 12:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić morao je raspisati natječaj za postavljanje kućica za Advent u Zagrebu, upozorava gradska zastupnica Anka Mrak-Taritaš, piše 24sata

'Apsolutno nikakve dileme nema da je gradonačelnik Milan Bandić prekršio propise koje je treba poštovati.On je morao raspisati natječaj za postavljanje kućica za Advent u Zagrebu. Zato ćemo dokumentaciju dostaviti Uskoku', kaže Mrak-Taritaš.

Grad se u svom obrazloženju zašto nije bilo natječaja za dosad odobrenih 228 adventskih kućica pozvao na odluku o zakupu i korištenju javnih površina. Članak na koji se pozivaju regulira da gradonačelnik Milan Bandić može svojom voljom, po preporuci povjerenstva, dodijeliti korištenje površina.

Međutim, odmah ispod te odredbe izrijekom u istoj odluci stoji: 'Lokacije za postavljanje privremenih građevina za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo povodom uskrsnih i božićnih blagdana daju se na korištenje javnim natječajem'.

Kućice su upravo takve građevine, a bez natječaja ih može dati samo gradskoj tvrtki, a Uskok je zbog sumnje na pogodovanje već počeo izvide, piše 24sata.