AFERA HPB

Mijalić: Maknut sam zbog posla sa Zubakom!

20.11.2009 u 20:23

Bionic
Reading

HSLS-ovac Jadranko Mijalić zaposlen je Hrvatskoj poštanskoj banci kao pomoćnik direktora financija. Menadžerski ugovor jamčio mu je plaću od 30 tisuća kuna, službeni automobil i karticu. Unatoč svim povlasticama, na poslu se navodno pojavljivao rijetko

Za plaću, pet puta veću od prosječne, banka je dokazala - Mijalić je radio samo dva sata na dan! Da tako dalje ne može, odlučili su dajući mu izvanredni otkaz.

Mijalić je u razgovoru za HTV priznao da mu je mjesto pomoćnika direktora ponuđeno kako bi šutio o nepravilnostima u Hrvatskoj pošti, u kojoj je obnašao dužnost člana Uprave. Nisam radio u prosjeku niti dva sata jer mi nisu davali posla. Bio sam obilježen kao njuškalo koje se bavi istjerivanjem pravde i izoliran. Prijavio sam nepravilnosti, pa su mediji protiv mene pokrenuli hajku, kazao je Mijalić u 'Dnevniku' HTV-a.

Na pitanje voditeljice o čemu se radi kazao je kako je sporna 54 milijuna kuna teška nabavka 204 vozila iz autokuće Zubak. Bilo je ponuda povoljnijih za preko milijun kuna, ali su u tenderu namješteni tehnički podaci kako bi posao dobila kuća Zubak. Cijeli će slučaj završiti na sudu, poručuje Mijalić.

Na čelu Uprave tada je bio Josip Protega, koji cijeli slučaj nije želio komentirati. Dojučerašnja šefica liberala Đurđa Adlešič kaže da je Mijalić samo jedan od 35 tisuća članova. Nije znala kako i koliko radi. Odbacila je sve optužbe da mu je stranka osigurala takav posao.