skup u splitu

'Mi smo stalno u kampanji. Demografska revitalizacija je pitanje opstanka'

27.01.2024 u 16:58

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u subotu na obilježavanju 34. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a da je HDZ stalno u predizbornoj kampanji te izrazio uvjerenje da će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima HDZ i treći puta osvojiti mandat za sastav Vlade.

"Mi smo stalno u kampanji otkako smo dobili povjerenje građana i siguran sam da ćemo osvojiti još jedan četverogodišnji mandat da vodimo Vladu", kazao je Plenković.

Među prioritete na koje će se HDZ usredotočiti u budućem razdoblju, Plenković je na prvo mjesto stavio demografsku revitalizaciju Hrvatske.

"Demografska revitalizacija je pitanje opstanka hrvatskog naroda", poručio je.

Po njegovim riječima, prioriteti koje će HDZ rješavati su digitalizacija te dekarbonizacija što znači prijelaz na obnovljive izvore energije.

Obećao je da će izgradnjom nove prometnice Split - Omiš biti riješena "rak rana" prometnih gužvi na toj dionici tijekom turističke sezone. Plenković je najavio kako će u veljači početi radovi na izgradnji tunela Kozjak. Na skupu u Splitu nazočili su i ministri Branko Bačić, Vili Beroš, Nina Koržinek Obuljen i Šime Erlić te su u govorima isticali da će HDZ pobijediti na svim ovogodišnjim izborima - parlamentarnim, te za Europski parlament i za predsjednika Republike.

Domaćin skupa, predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta je izrazio uvjerenje da će na lokalnim izborima 2025. u Splitu pobijediti HDZ i vratiti se na vlast u tom gradu. Optužio je splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka da vodi antipoduzetničku i antisocijalnu politiku.

Rekao je i da se na današnji dan sjećaju1990-e kada je, kako je rekao, skupina hrabrih i odvažnih utemeljitelja u Hotelu "Marjan" osnovala splitski ogranak HDZ-a. Zahvalio je premijeru i svim dužnosnicima te obiteljima poginulih i nestalih branitelja, branitelje i utemeljitelje HDZ-a u Splitu za sve što su učinili i čine za Split i Hrvatsku.

  • +32
Plenković na obljetnici osnutka splitskog HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL