NAJVEĆA FOTO PETICIJA IKAD

Mi sami odlučujemo tko nas šiša, a drugi?

25.03.2013 u 12:01

Bionic
Reading

Sjeverna Koreja jedna je od posljednjih komunističkih zemalja na svijetu kojom vlada notorni režim što zadire u sve pore života svojih građana

Vlasti idu toliko daleko u pokušajima kontrole stanovništva da postaju sve ridikuloznije. Svijet je nedavno užasnula i nasmijala vijest da je država izdala propis u kojem se navodi 28 frizura koje je dozvoljeno imati u toj zemlji. Svi građani su obavezni poštivati naredbu državnih vlasti kojoj je cilj suzbiti 'pokvarene kapitalističke ideje i način življenja'.

Zbog toga Amnesty international poziva sve građane slobodnog svijeta da se pridruže prosvjedu i dodaju svoj friz na listu 28 dozvoljenih modela oblikovanja kose u Sjevernoj Koreji. Cilj je napraviti najveću foto peticiju u povijesti čovječanstva koja će biti proslijeđena predsjedniku Sjeverne Koreje Kim Jong-unu i drugim visokim državnim dužnosnicima. U Amnestyju navode da je ovo prilika da globalna podrška dopre do građana jer je režim nedavno dopustio ograničeni pristup internetu. Svoju fotku na peticiju možete dodati ovdje i pretvoriti 28 u tisuće.