UOČI NEDJELJOM U 2

Mesić: Nikad nisam razgovarao s Walterom Wolfom

05.10.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas da je njegovo povezivanje s aferom Patria 'konstrukcija' te da nikad nije razgovarao s Patrijinim posrednikom, poduzetnikom Walterom Wolfom

Ništa se nije dogodilo. Ništa. To su konstrukcije. Kome idu u korist, ja to ne znam, niti je Walter Wolf nekada bio kod mene. Nikada nije bio. Dakle, s tim ljudima ja nikada nisam razgovarao, ali sutra ću sve reći u emisiji Nedjeljom u 2, rekao je Mesić novinarima nakon svečane saborske sjednice u povodu Dana neovisnosti.

Tjednik Globus ovaj je tjedan objavio kako je finsko tužiteljstvo potvrdilo kako su Mesić i bivši direktor 'Đure Đakovića' Bartol Jerković osumnjičeni da su od trojice menadžera finske Patrije preko posrednika dogovorili i uzeli mito za svoj angažman u natječaju za nabavku vojnih oklopnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine.

To su Globusu potvrdili glavni državni odvjetnik Juka Rappe i glavni inspektor Nacionalnog ureda za istrage Kaj Erik Bjoerkqvist.

Krajem lipnja finsko Državno odvjetništvo podiglo je optužnice protiv direktora Patrie, pod optužbom da su 'preko posrednika obećali ili dali mito Mesiću i Jerkoviću kao nagradu za njihovo pogodovanje pri kupnji finskih vozila za Hrvatsku vojsku'.

U fokusu tog procesa je prodaja 84 Patrijina oklopna vozila Hrvatskoj za 112 milijuna eura.