SAČEKAJMO REZULTATE ISTRAGE

Mesić: Ne brzati sa zaključcima oko Barbarinog rova

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 24.03.2009 17:18
  • Objavljeno 24.03.2009 u 15:28
Mesić zabrinut

Mesić zabrinut

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas da se u istragu oko posmrtnih ostataka pronađenih u tunelu napuštenog rudnika u Sloveniji uključilo Državno odvjetništvo, pa sada treba pričekati rezultate, a ne brzati sa zaključcima o tome tko je tamo, kako su ti ljudi stradali i tko je za to odgovoran.

'Ne treba i ne smije se politizirati žrtve s bilo koje strane, u bilo kojem ratu, jer to nije u interesu istine, niti ima veze s odavanjem pijeteta mrtvima', rekao je Mesić na okruglom stolu o suđenjima za ratne zločine u Hrvatskoj. Dodao je da kad o tome govori ima na umu posmrtne ostatke otkopane u tunelu napuštenog rudnika u Sloveniji.

Mesić smatra zanimljivim u cijeloj priči kako ama baš nikome nije palo na pamet spomenuti mogućnost da su tamo možda tijela poginulih u bitkama vođenima nakon službenog završetka Drugog svjetskog rata. Dodao je da ne tvrdi da jesu, jer za to, kazao je, nema egzaktnih podataka, ali to drži jednom od mogućnosti.

U svakom slučaju, zaključio je Mesić na skupu, umjesto da se s toliko strasti razgrću posmrtni ostaci valjalo bi stvari prepustiti onima čiji je to posao a to, smatra, definitivno i isključivo nisu političari.

Skup su organizirale nevladine organizacije Documenta, Građanski odbor za ljudska prava i osječki Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi