SVI PERU RUKE

'Mesić laže, nemam veze s dokumentima'

23.04.2011 u 19:08

Bionic
Reading

Miroslav Tuđman, sin pokojnoga predsjednika Franje Tuđmana, izjavio je danas da nikada nije imao pristup niti je sudjelovao u selekciji transkripata iz Ureda predsjednika već je nakon smrti svog oca došao kako bi preuzeo njegove bilješke i osobne stvari

Objasnio je da je preuzeo bilješke i osobne stvari svoga pokojnog oca nakon što je vladino povjerenstvo, osnovano s tom svrhom, utvrdilo koja se dokumentacija odnosila na rad predsjednika Tuđmana, a što su bile njegove osobne stvari.

"Došao sam preuzeti privatne bilješke i stvari, a ni prije niti poslije toga nisam dolazio na Pantovčak", izjavio je za Hinu Miroslav Tuđman dodavši kako o tome postoje i provjerljive službene zabilješke.

Ustvrdio je kako, osim što Stjepan Mesić laže kada ga dovodi u vezu s dokumentima iz Ureda predsjednika, nije istinita ni Mesićeva tvrdnja da je dokumentacija u uredu bila nesređena jer su, kaže Miroslav Tuđman, transkripti bilo pod izuzetnom regulacijom i kontrolom. Ističe i da je sva ta dokumentacija, suprotno Mesićevim tvrdnjama, bila klasificirana i nosila oznaku tajnosti.