STIPE ZADOVOLJAN

Mesić dao premijerki Kosor ocjenu dobar

10.10.2009 u 13:04

Bionic
Reading

Premijerki Jadranki Kosor predsjednik Mesić dao je ocjenu tri. Zadovoljan je njezinim radom na području vanjske politike, a za unutarnje političke probleme smatra da je dobro što su identificirani

Predsjednik Stjepan Mesić podržao je novi prijedlog Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Istaknuo je da je već bilo krajnje vrijeme za podvlačenje crte i uvođenje više reda. I dalje smatra da treba objaviti Registar branitelja.

'Nisam siguran da će komisije koje će pratiti borbu protiv korupcije biti uspješne. Staro je pravilo: kada želiš da se nešto ne provede, onda se formira komisija', komentirao je Mesić Vladin prijedlog osnivanja Povjerenstva za praćenje mjera za borbu protiv korupcije nakon današnjeg susreta s građanima u svome Uredu. Mesić smatra da je najbitnije da institucije rade svoj posao.

Premijerki Jadranki Kosor dao je ocjenu tri. Zadovoljan je njezinim radom na području vanjske politike, a za unutarnje političke probleme smatra da je dobro što su identificirani.

Nije htio komentirati jučerašnji prosvjed pred švicarskim veleposlanstvom jer smatra da se tu nema što reći. Ponovio je da se ne slaže sa slanjem protestne note Švicarskoj zbog zabrane pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu.

Osvrnuo se i na Baracka Obamu – ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za mir. Rekao je da ga je iznenadilo, ali prihvaća da ima logike. Smatra da je nagradu dobio kao poticaj za ono što je obećao učiniti. Posebno je istaknuo njegove napore u nuklearnom razoružavanju.

Na novinarski upit što planira raditi u mirovini, Mesić je kratko odgovorio: 'Mirovati.'