SKANDAL U BIH

McDonald's odlazi iz Mostara zbog reketarenja!?

08.03.2013 u 11:59

Bionic
Reading

McDonald'sov restoran u Mostaru će zbog višemjesečnih prijetnji, pokušaja ucjene te na kraju zahtjeva da se poštuju pravilnici Herceg-Bosne poduzeti radikalan korak i najvjerojatnije zatvoriti svoj restoran, saznaje Dnevni Avaz

'Državnim istražnim organima uputili smo sve dokumente u kojima se od McDonald'sa decidirano traži novac, a da bi prestale ucjene i kontinuirani napadi na naš rad u tom gradu. Zbog interesa istrage detalje vam ne mogu dati. Svakodnevno primamo prijetnje, ali nećemo pristati na reketarenje, ulazak u mrežu korupcije niti politička potkusurivanja, čak i pod cijenu zatvaranja našeg restorana', istaknuo je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija tvrtke Gliese 581g DL McDonald's.

Prema njegovim riječima, kulminacija pritiska je inzistiranje županijske sanitarne inspektorice Branke Kordić-Udovičić da se poštuje pravilnik o mikrobiološkim standardima iz Narodnog lista HRHB 22/95. U tekstu Dnevnog Avaza još se između ostalog navodi da je Hadžiarapović odbacio navode o postojanju bakterije u salati ili bilo kojem proizvodu, za što postoje svi dokumenti, te dodao da je ista salata u superreviziji nalaza potpuno ispravna.