tisuće u centru zagreba

Unatoč preporuci Ministarstva maturanti na svoju ruku organizirali norijadu

25.05.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Tisuće zagrebačkih maturanata su se, usprkos epidemiološkim mjerama, u utorak u podne na zadnji dan nastave okupile na "norijadi" na Trgu bana Josipa Jelačića, odakle su praćeni policijom krenuli prema Bundeku

Iako je Stožer civilne zaštite produljio epidemiološke mjere u Hrvatskoj do 31. svibnja, maturanti su se samoorganizirali putem društvenih mreža i sami organizirali "norijadu" na otvorenom.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Maturanti u veseloj povorci pristižu na Bundek preko Mosta slobode na kojem je obustavljen promet. Zbog toga se kod Bundeka stvorila gužva pa policija preusmjerava promet iz Novog Zagreba na druga dva mosta.

  • +154
Maturanti diljem Hrvatske slave kraj srednjoškolskog obrazovanja Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je kako je, sa ciljem što manjeg broja učenika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, u dopisu školama istaknulo da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovore da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa.

No, druženje učenicima nitko nije, niti može zabraniti, poručuje Ministarstvo.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić