afera ina-mol

Bivša ministrica Matulović Dropulić: 'Niti jedan poziv nisam dobila'; Sanadera će opet vještačiti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 04.11.2019 12:07
  • Objavljeno 04.11.2019 u 10:26
Marina Matulović Dropulić

Marina Matulović Dropulić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivša ministrica u više vlada Marina Matulović Dropulić kazala je u ponedjeljak na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i hrvatskom pravosuđu nedostupnom čelniku MOL-a Zsoltu Hernadiju da o sklapanju ugovora s MOL-om u vezi Ine ne zna ništa

''S ugovorima nisam imala ništa te o njima ne znam ništa. Ne znam ništa ni o povjerenstvu za izmjenu međudioničarskog ugovora između hrvatske vlade i mađarske naftne kompanije jer nisam ni bila članica tog povjerenstva'', kazala je Matulović Dropulić dodajući kako te ugovore nije vidjela.

Bivša ministrica prostornog uređenje, graditeljstva i zaštite okoliša te nekadašnja predsjednica nadzornog odbora Plinacroa dodala je da je sudjelovala u pregovorima oko kupovine skladišta plina Okoli, što je bio preduvjet za izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine.

  • +1

Marina Matulović Dropulić na svjedočenju

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

''U pregovorima oko kupovine skladišta nisam sudjelovala, već je to učinio tadašnji predsjednik Uprave Plinacroa Boris Radošević koji je povoljno kupio skladište za nekih pola miijarde kuna'', rekla je Matulović Dropulić.

Prije svjedočenja bivše ministrice sutkinja Maja Štampar Stipić ustvrdila je da je iz zagrebačkog zatvora na sud stigao dopis da je Sanader od 29. listopada upućen na desetodnevnu fizikalnu terapiju te je najavila medicinsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li bivši premijer zdravstveno sposoban pratiti sudske rasprave.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. godine, a Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za primanje 10 milijuna eura mita, kako bi Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, bivši premijer je optužen i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!