zamjena anušića

Mato Lukić preuzeo dužnost osječko-baranjskog župana

17.11.2023 u 13:59

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatski sabor u četvrtak potvrdio Ivana Anušića kao novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade osječko-baranjski dožupan Mato Lukić u petak je preuzeo obnašanje dužnosti župana, kao Anušićev prvi zamjenik

Nakon prvog sastanka s najbližim suradnicima Lukić je izjavio kako je u petak obavljena primopredaja dužnosti s dosadašnjim županom Ivanom Anušićem, koji je zbog imenovanja na ministarsku dužnost, podnio ostavku na dužnost župana.

Dogovorili smo daljnju suradnju, iskomunicirali stvari vezane uz određene projekte, u koje sam i inače bio uključen kao njegov dosadašnji prvi zamjenik. Bivši župan ostavlja mi odličan tim, koji je predano radio, s vidljivim rezultatima u realizaciji projekata na području gospodarstva, turizma, školstva, zdravstva i infrastrukture, istaknuo je Lukić.

Najavio je kako se aktivnosti Županije nastavljaju po zadanom hodogramu, pa u prvim potezima neće biti nikakvih posebnih promjena.

Nastavljamo raditi onim smjerom, koji smo si, skupa s bivšim županom, zadali na početku mandata. Nastavlja se realizacija započetih projekata i planiraju se novi, dodao je Lukić.

Na upit novinara što će biti s Anušićem kada mu završi ministarski mandat Lukić je kazao kako je Anušić, nakon imenovanja za ministra podnio ostavku na dužnost župana, jer zakon tako nalaže, a nakon parlamentarnih izbora vidjet će se na kojoj će funkciji dalje biti.

Na pitanje ima li poliitčkih ambicija Lukić je odgovorio kako o tome ne razmišlja, jer je najvažnije da se Županija, do kraja ovoga mandata, nastavi razvijati u smjeru koji su započeli Anušić i njegov tim.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'