novi župan

Mato Lukić: Nastavljamo raditi Anušićevim smjerom

13.11.2023 u 17:13

Bionic
Reading

Osječko-baranjski dožupan Mato Lukić, koji bi na dužnosti župana trebao zamijeniti Ivana Anušića, izjavio je u ponedjeljak da će nastaviti raditi u smjeru koji je započeo župan Anušić.

Lukić će preuzeti dužnost osječko-baranjskog župana u preostalom dijelu mandata, započetog 2021. godine nakon što Hrvatski sabor potvrdi imenovanje Anušića za ministra obrane.

U izjavi novinarima Lukić je kazao kako zakon nalaže da u takvim situacijama, nakon dvije godine mandata, dužnost župana preuzima on kao prvi zamjenik.

Mogu reći da ćemo nastaviti raditi u smjeru koji je započeo župan Ivan Anušić i njegov tim. Radit ćemo na dovršetku započetih projekata te početi planirati nove, i što se tiče Županije stvari će funkcionirati zaista kako treba, poručio je Lukić.

Smatra da je prijedlog premijera Andreja Plenkovića da se Anušića imenuje novim ministrom obrane "logičan slijed i potvrda odličnog Anušićevog rada kroz jedan i pol mandat, koliko je bio osječko-baranjski župan".

Ocijenio je da će Anušić obavljati dužnost ministra "predano i vrlo ozbiljno", kao što je obavljao dužnost župana. Siguran sam da će dati svoj obol u ovom jako važnom Ministarstvu, da bi stvari funkcionirale kako treba, rekao je Lukić.

Premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak poslije konzultacija u Banskim dvorima da će osječko-baranjski župan Ivan Anušić naslijediti Marija Banožića, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom.