LJUTIT JE

Predrag Matić: 'Plaču za djecom u Njemačkoj, a onda glasaju za HDZ'

17.04.2024 u 21:21

Bionic
Reading

Državno izborno povjerenstvo u 21 sat je počelo objavljivati prve rezultate parlamentarnih izbora 2024. po izbornim jedinicama

SDP-ovci su u izbornom stožeru koalicije Rijeka pravde na Iblerovom trgu prve brojke dočekali zabrinuti i ozbiljna lica. Neslužbeno se od nekih u SDP-u moglo čuti da se postignuti rezultat ne može smatrati uspjehom, osobito ako se uzme u obzir to da su izbori održani usred tjedna i zabilježili visoku izlaznost. No također ne smatraju da je HDZ postigao velik uspjeh.

Predrag Fred Matić komentirao je ranije za RTL rezultate izlaznih anketa objavljenih u 19 sati.

'Rezultati su manje-više očekivani. Sad ćemo pristupiti koalicijskim pregovorima, a oni drugi šopingu, kao što to uvijek rade. Zna se koji su to', kazao je Matić.

Učitavanje Izbornih Podataka...

Komentirajući potporu predsjednika Zorana Milanovića, Matić je rekao da je to bio plus te da su sada karte otvorene. Upitan je li Most prihvatljiv, kaže da će to još vidjeti. No na pitanje o koaliciji HDZ-a i SDP-a, Matić je odlučno odgovorio: 'Samo u slučaju rata, a i tada bih se prije predao.'

Atmosfera u stožeru SDP-a nakon objave izbornih anketa Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Građani su uvijek u pravu, kako biraju, tako će im i biti. Očekivao sam da će podržati građansku opciju, a odlučili su ozakoniti lopovluk. Mogu građanima i građankama Hrvatske reći samo da im bog može biti na pomoći jer ako i dalje ovo toleriraju, a očito toleriraju, rekli bi Bosanci – bujrum', rekao je Matić ljutito za N1.

'Stranačka iskaznica HDZ-a postala je doslovno licence to kill. Institucije su nam ubijene. Ljudi noću plaču zbog djece u Njemačkoj i Irskoj, a preko dana glasaju za HDZ. Znanost to zove Stockholmskim sindromom. To sam primijetio gorko u Slavoniji. Po kruh će se u pekaru ići s plavom iskaznicom', kazao je i dodao da će nastojati da njegovo dijete ne ostane u Hrvatskoj jer budućnosti tu za njega nema, zaključio je Matić.