Mateja mami osmijeh

Mateja mami osmijeh

04.10.2012 u 11:08

Bionic
Reading

... svojim prekrasnim ilustracijama. Neke ste već vidjeli (u slastičarni Amelie), a neke niste pa ih pogledajte sada i ovdje ;)

Nakon što mi je jučer bio dan iz Pakla, pun nepredvidljivih, negativnih, uglavnom vlastitih reakcija koje sam mahom prosipala po dragim i bliskim ljudima (a nisam u PMS-u - opravdanje svake ženske osobe koja upravo JEST u navedenome stanju) sjela sam sva jadna i posramljena pred ekran prijenosnoga mi računala i krenula listati ilustracije Mateje Kovač. Ima 29 godina, živi u Samoboru, slikarica, restauratorica, ilustratoricai dizajnerica nemirnih, živih očiju i zavidne životne energije.

Poznat mi je njezin radi iz slastičarnice Amelie čiji je interijer uljepšala slatkim crtežima. Nedavno smo pile kavicu na Tavanu i raspredale o životu, odnosima, njezinim radovima i baš sam uživala u njezinom društvu.

Negdje, u nekom intervjuu, izjavila je sljedeće:

Još uvijek sam u fazi eksperimentiranja i potrazi za nekim svojim prepoznatljivim stilom, ali postoje neke karakteristike koje se kontinuirano ponavljaju u mom radu.
Moje ilustracije su prije svega uvijek pozitivne i neopterećene.

Odabir light motiva, pastelnih boja, primjena toplih tekstura i vintiđ uzoraka te cjelokupan stil koji služi izgradnji upravo takve atmosfere i emocije koju kroz njih želim prenositi. Trudim se da sadrže svojevrsni happy thought moment, da asociraju na one pozitivne trenutke i rituale koji svakodnevnicu čine ljepšom.

I tako je zauvijek postala i ostala miljenica Sjedi&Jedi :).

Pogledajte naš zajednički, stilski raznoliki odabir za predstavljanje na Sjedi&Jedi, pa ako vas očara ono što vidite ili ste u gadnom PMS-u, nastavite gledati lijepe slikice na njezinoj stranici.

Moje omiljene crno bijele:


Muški ormarić


Čekanje na red


Majmunčić


Kolačić


Pierrotić ... i sve podsjećaju na čipkasti tabletić ;)

Torte i kuglof


Hrvatska, a ne Provansa


Zelena faza

Otvorna fotka zove se French Chic!