REAKCIJA IZ UREDA PREDSJEDNIKA

'Matanić laže i prijeti'

27.10.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Savjetnik predsjednika Republike Saša Perković demantirao je prvooptuženog za ubojstvo Ive Pukanića, Roberta Matanića, koji ga je na suđenju prozvao da ga je osobno pokušao vrbovati za suradnika tajne službe SOA-e ljeto prije ubojstva. Matanić je već tada bio osuđeni kriminalac poznat i izvan granica Hrvatske

Saša Perković je preko Ureda predsjednika optužbe nazvao neistinitim, a u slučaju potrebe poduzet će i raspoložive pravne korake radi zaštite od lažnih optužbi.

S obzirom da je prvooptuženi, nakon novinara i svjedoka, sada usmjerio lažne optužbe i na dva člana Savjeta za koordinaciju rada sigurnosno-obavještajnih službi, ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka i savjetnika Perkovića, u Uredu predsjednika smatraju da se takvo optuživanje predstavnika državnih institucija može smatrati i posrednom prijetnjom. Iz Ureda predsjednika su rekli da su već kontaktirali i s Državnim odvjetništvom zbog Matanićevih optužbi.

Podsjetimo, Matanić je prilikom iznošenja završne riječi na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića rekao da su ga pokušali vrbovati Josip i Saša Perković osobno te Mladen Frlan iz SOA-e.

Matanić je objasnio da je Ivo Pukanić ubijen jer je mogao povezati nekoga iz vrha vlasti s kriminalom većih razmjera.

'Ministar Tomislav Karamarko uporno zataškava mnoge stvari, a pitam se zašto je tako brzo demantirao naše poznanstvo, kao da misli da su umrli svi koji su za to znali', kazao je Matanić na suđenju.