PROPALA NAGODBA

Maškarin odbio odštetu od 2,4 milijuna kuna

09.05.2011 u 19:01

Bionic
Reading

Odvjetnica Miroslava Maškarina i njegove obitelji Ingrid Barić danas je u raspravi na Općinskom sudu u Rijeci kazala da je nagodba koju je ponudio riječki Klinički bolnički centar neuobičajeno niska i neprihvatljiva

Navela je da nisu protiv nagodbe, ali kako smatraju da ponuđenu svotu treba uvećati zbog više razloga, posebice u dijelu za prilagodbu životnog prostora zbog invalidnosti te je najavila da će sudu dostaviti protuprijedlog nagodbe.

Miroslavu Maškarinu je u rutinskoj operaciji slijepog crijeva u riječkome KBC-u ozlijeđena trbušna aorta, zbog čega mu je amputirana noga. Operacija je izvedena 10. srpnja 2006., a obitelj tada 20-godišnjega Miroslava Maškarina zatražila je preko odvjetnika Ingrid i Miljenka Barića izvansudskom nagodbom odštetu od 13,705.000 kuna.

Vlada je u veljači ove godine izdala upravnom vijeću KBC-a suglasnost za isplatu odštete od ukupno 2,4 milijuna kuna tužiteljima Miroslavu Maškarinu i članovima njegove obitelji, ako prihvate sudsku nagodbu koju je predložila riječka bolnica.