bjelovarsko-bilogorska županija

Marušić odgovorio Bajsu: Njegovo 'uspješno' vođenje osjećat ćemo godinama

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 14.10.2021 18:36
  • Objavljeno 14.10.2021 u 18:36
Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan

Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić ocijenio je odgovarajući na današnje prozivke svojeg prethodnika Damira Bajsa da Bajs nije bio dobar gospodar, da je ostavio gubitke te da će posljedice takvog „uspješnog“ vođenja projekata građani osjećati još godinama

Stručnost nam je bila primarni kriterij pri zapošljavanju i na tomu smo ustrajali, odgovorio je u četvrtak Marušić na prozivke Damira Bajsa. Naime, bivši župan je sadašnjem prigovorio da su imenovanja u nadzorne odbore, upravna vijeća i sl. obavljana u skladu sa stranačkom pripadnošću vladajuće koalicije, a da se povećao i broj zaposlenih u županijskoj birokraciji.

U priopćenju iz ureda župana Marušića također stoji kako nije točno da je Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko mjeseci zaobiđena u dodjeli državnih potpora.

Niz potpora došlo je iz više ministarstava. Što se, pak, tiče optužbi vezanih uz zapošljavanje – potpuno smo se držali obećanja da će stručnost biti primarni kriterij i u tome smo ustrajali", stoji u priopćenju.

"Bajs nam spočitava jadikovanje. Zar bismo trebali prešutjeti da, primjerice, samo Dom umirovljenika u Bjelovaru, zahvaljujući njegovom načinu upravljanja koji je daleko od pažnje dobrog gospodara, nema ni za plaće, a ni druga materijalna davanja. U zdravstvenim ustanovama je stvoren gubitak od 153 milijuna kuna", ističe se u priopćenju.

"Dotični gospodin činjenice pokušava izvrnuti i kad je riječ o konsolidiranom proračunu. Hvali se time da on iznosi 1,1 milijardu kuna, ali izostavlja najvažniji podatak da na taj iznos županija ne može utjecati. No, namjerno prešućuje proračun same županije i proračunskih korisnika u iznosu oko 212 milijuna kuna u kojem su iskazani nerealni prihodi za više od 40 milijuna kuna. Što je to drugo nego megalomanija", ocjenjuje se u priopćenju župana Marušića.

U vezi s Bajsovim tvrdnjama o uspješnosti u vođenju obnova škola, župan Marušić ističe kako je prava istina da su sve opterećene izvantroškovničkim radovima i neprihvatljivim troškovima.

"Zahvaljujući njegovom načinu vođenja projekata, sve ustanove kojima je županija osnivač dovedene su pred zid, s golemim dubiozama i praznim blagajnama, zbog čega je onemogućeno njihovo normalno funkcioniranje. A posljedice takvog 'uspješnog' vođenja projekata svi zajedno ćemo osjećati još godinama. I to naši građani moraju znati", priopćili su iz ureda župana.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!