bjelovar

Ravnatelj ustanove optužen za spolno uznemiravanje tri zaposlenice, sve žene završile na bolovanju

  • Autor: B. R./Hina
  • Zadnja izmjena 12.10.2021 14:26
  • Objavljeno 12.10.2021 u 14:23
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podignulo je optužnica protiv 53-godišnjeg ravnatelja ustanove zbog zlostavljanja na radu i spolnih uznemiravanja

Terete ga da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice od jeseni 2019. do 15. listopada 2020. godine. Prema navodima tužiteljstva spolno je uznemiravao fizioterapeutkinju, sobaricu i prodavačicu.

"Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se nalazi na bolovanju", priopćilo je državno odvjetništvo u utorak.

Usto, terete ga i da je zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi, kao i da joj je tijekom razgovora rekao kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će "netko biti nagrađen, a netko ne i da će klečati pred njim".

Nakon toga oštećenica je zaprimila ugovor o radu, ali za radno mjesto pralje, uslijed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje, navodi tužiteljstvo.