nova akvizicija

Austrijska SeneCura nastavlja širenje na hrvatskom tržištu, kupljen dom za starije i nemoćne Vita Nova u Bjelovaru

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 04.10.2021 13:34
  • Objavljeno 04.10.2021 u 13:26
Vita Nova

Vita Nova

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SeneCura

Međunarodna grupa SeneCura, specijalizirana za skrb za starije i nemoćne, nastavlja širenje svojeg poslovanja u Hrvatskoj akvizicijom doma za starije i nemoćne Vita Nova u Bjelovaru

SeneCura, sa sjedištem u Beču, posluje više od 20 godina na području Austrije, Češke i Slovenije, a u Hrvatskoj posluje od 2020. godine. Nakon preuzimanja Doma za starije i nemoćne Severović u Novakima Bistranskim, ove je godine uslijedilo preuzimanje doma Drugi dom Gaj i njegove poslovnice Drugi dom Sesvete.

Najnovija akvizicija je Dom za starije i nemoćne Vita Nova u Bjelovaru koji posluje od 2012. godine.

Dom Vita Nova ima 180 kreveta u 118 soba. Za korisnike doma brine stručni tim koji se sastoji od glavne medicinske sestre, socijalnog radnika, radnog terapeuta te fizioterapeuta, a osim pružanja skrbi Dom Vita Nova svojim korisnicima na raspolaganju nudi praonicu rublja i frizerski salon. Također, objekt ima restoran i park s jezerom.

Izvršni direktor SeneCura grupe Anton Kellner ističe da je nastavak širenja u skladu sa željom da u Hrvatskoj ponude najvišu kvalitetu skrbi prema standardima izvrsnosti SeneCura grupe.

„Iz iskustva znamo da je svaki novi dom kojeg integriramo u našu Grupu poseban te iz tog razloga svaki zahtjeva individualan pristup integraciji. Kao i dosad, prvo ćemo upoznati interne radne procese, a zatim poslovanje prilagoditi SeneCura standardima kao i propisanim nacionalnim normama.“, rekla je Jasna Krijan, regionalna direktorica domova za starije osobe SeneCura u austrijskoj Koruškoj i operativna direktorica u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!