lokalni izbori

Marko Vučetić predao gradonačelničku kanidaturu: Zadar treba biti slobodniji i demokratičniji

29.04.2021 u 14:44

Bionic
Reading

Koalicija pet stranaka "Srcem za Zadar" na čelu sa SDP-om za lokalne izbore za grad i županiju u četvrtak je, predvođena kandidatima za gradonačelnika Markom Vučetićem i župana Zlatkom Marasovićem, predala kandidature i prikupljene potpise.

Vučetić je pozvao građane da izađu na izbore i ne promatraju ih kao nešto što je odvojivo od njih, nego kao nešto što je kreirano njihovom voljom.

"Kao što je njihova volja kreirala našu uspješnu kandidaturu, tako će i njihova nepredvidljiva i slobodna volja kreirati budućnost Zadra u sljedeće četiri godine", kazao je.

Poručio je da ovi izbori nisu samo komunalni, nego epohalni u smislu demokracije i novog svijeta koji dolazi nakon pandemijske krize.

"Taj svijet ima se priliku ostvariti i u Zadru na drukčiji način. Zadar treba biti slobodniji i demokratičniji, a ništa od toga neće biti ako građani ne aktiviraju svoje građansko pravo i ne izađu na izbore", istaknuo je Vučetić.

Marasović je rekao kako jedino želi da na ovim izborima izlaznost bude veća.

"Ako izlaznost bude kao na prošlim lokalnim izborima, onda će rezultati biti kao i prošli put. Pozivamo građane da izađu na izbore i izraze svoju želju za promjenama", ustvrdio je.