PODRŠKA KOALICIJE

Povratak Marka Vučetića na krilima SDP-a: Velika očekivanja od 'budućeg gradonačelnika Zadra'

17.02.2021 u 13:36

Bionic
Reading

Bivši saborski zastupnik Marko Vučetić, poznat po svojim filozofskim ekspozeima u sabornici i na društvenim mrežama, nezavisni je kandidat na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Zadra, a na izbore izlazi uz podršku koalicije SDP-a i Akcije mladih. Zamjenica predsjednika SDP-a Sabina Glasovac poručila je da je riječ o kandidatu od kojeg se očekuje da bi mogao postati novi gradonačelnik Zadra jer su prve povratne informacije na njegovu kandidaturu - odlične

Marko Vučetić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zadru i bivši nezavisni zastupnik kojega je Most svojedobno, nakon što je postao zanimljiv medijima, izbacio iz svog saborskog Kluba, ušao je u utrku za gradonačelnika pod motom 'Srcem za Zadar'.

'Svi koji shvaćaju da je srce izbor iz kojeg se rađa budućnost, središte iz kojeg nastaje solidarnost, koji žele sretan grad, glasat će za ovu opciju. Ne krijemo vlastite razlike, u ovome su aktivisti, različite stranke i ja kao nestranački kandidat. Identificiramo se sa 'dicom zadarskom', svakim tko želi biti dijete zadarsko i osjeća odgovornost za našu djecu', poručio je Vučetić u svom prvom govoru u svojstvu kandidata za gradonačelnika, izvještava 057info.hr.

Da, izazivanjem pozitivnih emocija namjeravam izazvati nered u utvrdi koja je Zadar svela na kopiju, a taj nered se naziva sreća ponosnih i aktivnih građana Zadra. Srcem za Zadar! #dicazadarska

Objavljuje Marko VučetićSrijeda, 17. veljače 2021.

Ustvrdio je da su zadnje hrvatske vlade izigrale Zadar, koji više nema svoje ministre.

'Grad se promatra kao Kalmetin grad, iako on više ništa ne znači u HDZ-u. Unutar svoje stranke je izigrao toliko predsjednika, napravio takve migracije da se više ni sam ne snalazi i kao takav više ne može osigurati čak niti ministarsku poziciju. Zadarski HDZ više ništa ne znači niti u ovakvom HDZ-u. Ova koalicija je ujedno antihadezevoska koalicija', rekao je Vučetić.

Predstavnik Akcije mladih Ante Rubeša rekao je kako je riječ o nadstranačkoj priči, kojom se želi omogućiti da grad Zadar više ne bude sredina podjela, nepotizma i klijentelizma. 'Želim poručiti svima koji su u HDZ-ovom sustavu da se ne brinu za radna mjesta, jer će se nakon našeg dolaska stvoriti potreba za novim radnim mjestima', rekao je Rubeša.

Predsjednik gradskog SDP-a Daniel Radeta kandidat je za zamjenika gradonačelnika. Najavio je kako će u koalicijskom bloku uz SDP i Akciju mladih pristupiti još nekoliko stranaka.