NA PRESICI S GRBINOM

Mario Medved kandidat SDP-a za međimurskog župana

11.03.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Mario Medved, sadašnji zamjenik gradonačelnika Čakovca, bit će SDP-ov kandidat za međimurskog župana na predstojećim lokalnim izborima.

Medved je svoju kandidaturu objavio u četvrtak na konferenciji za novinare u Čakovcu, ističući da su ga na kandidaturu potaknuli brojni Međimurci s kojima se često susreće na terenu i koji su, naglasio je, vrijedni i ponosni ljudi.

"Nažalost, to nije dovoljno da bi se otvarala radna mjesta, da naša djeca jednog dana ostanu ovdje i imaju kvalitetu života kakvu zaslužuju. Međimurje svakako mora biti konkurentnije”, poručio je.

Kao poražavajući podatak naveo je da je u Međimurskoj županiji svega 8 posto visokoobrazovanih ljudi, zbog čega ulaganje u obrazovanje mora biti prioritet.

Međimurci zanemarivani, zaboravljeni, ostavljeni po strani

"Međimurci su zanemarivani, zaboravljeni, ostavljeni po strani što od strane države, ali što i od onih koji Međimurjem upravljaju", kazao je Medved i najavio da će kao župan raditi na hitnom uvođenju jednosmjenske nastave u svim srednjim i osnovnim školama čiji je osnivač županija.

Obećao je da će se zalagati za izgradnju obilaznice Nedelišća, za nastavak izgradnje sjeverne obilaznice grada Čakovca, izgradnju obilaznice Preloga, odnosno Murskog Središća te izgradnju brze pruge Čakovec-Zagreb.

"Izgradnja ključnih prometnica olakšat će gospodarska ulaganja i podići opću kvalitetu života", rekao je Medved i istaknuo potrebu bolje prometne povezanosti unutar županije, ali i Međimurja s drugim županijama.

Spomenuo je i nekoliko projekata namijenjenih boljem standardu osoba starije životne dobi te nužnom ocijenio i potrebu boljeg brendiranja Međimurja kao visokokvalitetne destinacije za održivi turizam.

Kao kandidata za svoga zamjenika predstavio je Darka Daniju, načelnika Općine Nedelišće, te na potpori zahvalio SDP-u, HSS-u, HSU-u, MDS-u, Reformistima i Hrvatskim laburistima.

Medved će stvarati novu sliku Međimurske županije

Predsjednik SDP-a Peđa Grbij je za Medveda kazao kako je riječ o čovjeku velike energije i iskustva te velike smirenosti i radišnosti, o čovjeku koji će biti u stanju stvarati novu sliku Međimurske županije koja počiva na vrijednostima za koje se zalaže SDP.

"To su vrijednosti solidarnosti, solidarnosti prema onima koji su slabiji, kojima treba pomoći. To su vrijednosti poštenja, borbe protiv korupcije, osiguranja da naša zajednica bude jednako dostupna svima, da ne moraju tražiti veze, vezice i poznanstva i tko zna što drugo da bi došli do usluga koje županija ili grad moraju pružati“, rekao je.

Grbin je naglasio kako je Međimurje kraj vrijednih, marljivih ljudi koji su potplaćeni.

"Neki će reći pa što može županija po tom pitanju učiniti, pa nije županija ta koja im isplaćuje plaće. Krivo! Županija je ta koja itekako može osigurati uvjete da plaće u jednom kraju budu bolje", istaknuo je i dodao kako je to moguće kroz pomoć gospodarstvu i radom na obrazovanju.

Na predstavljanju SDP-ovog kandidata za međimurskog župana bili su i potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mladen Novak te SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, koji se kandidira za novi mandat.