KOALICIJSKI SPORAZUM

Ivo Jelušić zajednički je kandidat velikogoričkog SDP-a i GLAS-a

11.03.2021 u 13:14

Bionic
Reading

Velikogorički SDP i GLAS potpisali su u četvrtak koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju te o podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Velike Gorice Ivi Jelušiću.

Jelušić je izrazio zadovoljstvo što su dvije stranke na istom putu da u Veliku Goricu "uvedu red i pretvore ju u grad jednakih i ravnopravnih ljudi, bez obzira tko su što su i odakle dolazili.“

Poručio je kako taj grad mora jednako odnositi prema svakome, bez obzira na njegovo porijeklo, nacionalnost, vjerska opredjeljenja, ekonomsku moć i bilo kakvu drugu posebnost. "Dosta je bilo odabranih i privilegiranih“, kazao je Jelušić.

Potpredsjednik GLAS-a Goran Beus Richembergh rekao je da Veliku Goricu treba vratiti njezinim građanima i osloboditi je "HDZ-ove korupcijske hobotnice i mreže nepotizma".

Onima koji su javno poistovjetili s vlastitim i onima koji se rugaju građanima pa na njihov račun pogoduju rodbini, kumovima i stranačkim pajdašima na ovim izborima treba reći - zbogom, istaknuo je.

Predsjednik GO SDP-a Velike Gorice Ozren Robić ocijenio je da Velika Gorica treba postati moderan, otvoren i uređen grad koji vode političari koji na vlast ne gledaju kao na moć za zadovoljavanje privatnih interesa, nego priliku da odgovornošću i brigom o gradu služe građanima.

Predsjednica velikogoričkog GLAS-a Stela Dragica Svračak izrazila je uvjerenje da Jelušić, s obzirom na svoje profesionalno i političko iskustvo i integritet, može uvesti red i zaustaviti zloupotrebu javnoga novca, te prionuti rješavanju najvažnijih problema s kojima se Velika Gorica suočava.