MINISTRICA VUČKOVIĆ

'Pokrovac ima jednu svinju. Češće sam u Slavoniji od njega. On je u Njemačkoj'

27.11.2023 u 20:46

Bionic
Reading

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković ponovila je u ponedjeljak navečer da neće otići u Slavoniju na poziv prosvjednika koji od hrvatske Vlade traže ukidanje zabrane svinjokolje. Progovorila je i o vođi prosvjeda poljoprivrednika Tomislavu Pokrovcu, kojeg je optužila da se lažno predstavlja kao uzgajivač

Gostovanje u Dnevniku Nove TV započelo je pitanjem ministrici hoće li otići u Slavoniju. 'Hrvatska vlada ne reagira na ultimatume. U Slavoniji smo mi vrlo često. Slavonija je prehrambena kičma Hrvatske, zato ima pažnju Vlade', rekla je.

Osvrnula se i na riječi prosvjedika Tomislava Pokrovca koji je ranije gostovao u istoj emisiji, te sam rekao da ima jednu, možda dvije svinje koje uzgaja za osobne potrebe.

'Gospodin Pokrovac može reći što god želi. Svi članovi Vlade podržavaju hrvatske poljoprivrednike, smatraju ih strateški važnim', kaže ministrica, koja se upitala kako to da Pokrovac pregovara u ime svinjogojaca kad nije registriran kao uzgajivač. 'Pokrovac uopće nije svinjogojac, njega nema u registru. On nema ni tu jednu svinju registriranu. To znači da krši hrvatske propise, a to je opasno u vremenima širenja afričke svinjske kuge', rekla je.

Dodala je i da je ona u Slavoniji češće nego Pokrovac, koji je u Njemačkoj.

  • +9
Prosvjed svinjogojaca Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Vučković je ocijenila da neće doći do blokade prometnica i granica. 'Znam da će promet funkcionirati, za to su odgovorna druga tijela koja to uvijek uredno izvršavaju. Moći će se prometovati međugranično kao i uvijek', rekla je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Borna Jakšić / PIXSELL

Upitana zbog čega se ne suoči s prosvjednicima izravno te boji li se, ministrica je rekla: 'Ne bojim se, postoje legitimni predstavnici svinjogojaca, ne treba nikoga vrijeđati. Pozivali smo ih i ranije na sastanak, ljudi su došli, održali četveromintnu predstavu, mislim da uopće nisu htjeli rješenje', zaključila je Vučković.