SLIKOVITO O REBALANSU

Maras: Držat ćemo se premijerovih gabarita

01.08.2014 u 13:51

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović ministrima koji poručuju da više nemaju gdje rezati u intervjuu za MS rekao je da će se morati suočiti sa stvarnošću. Ministar Gordan Maras o rebalansu nije želio, a evo što je rekao o poruci predsjednika Vlade

'Rekao sam da neću komentirati rebalans. A premijer je rekao, ako ste pažljivo slušali izjavu, da su ministri svjesni i da im neće biti previše teško shvatiti tu situaciju. Tako da se i u njegovoj izjavi iščitava da su ministri svjesni situacije i da će rebalans, kad se dogovori, biti prezentiran javnosti. I da ćemo se držati onih gabarita koje je naveo, a to je da Hrvatska mora biti odgovorna prema svojim javnim financijama', rekao je Gordan Maras koji prije dogovora oko rebalansa ne želi otkriti na kojim stavkama će morati uštedjeti u Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Premijerovu izjavu komentirao je i ministar zdravlja Siniša Varga.

'Svaka kritika je dobrodošla i poticaj na poboljšanje. Inicijalni razgovor je napravljen sa Ministarstvom finacija. Oni su svjesni svih poteškoća sa sustavom zdravstva i kako on funkcionira. Za sada nema smanjenja proračuna u sustavu zdravstva, ali rujan je daleko pa ćemo još vidjeti kako će razgovor teći dalje.'

Podsjetimo, ministrima koji kažu da više nemaju gdje rezati, premijer Milanović u razgovoru za Media Servis poručio je sljedeće:

'Pa dobro to uvijek kažu, ne? Kad ste čuli ministre da su rekli išta drugo? Međutim, morat će, morat će se suočiti sa stvarnošću ali mislim da im to neće biti teško'.