Mantil - tako vintage, a tako fresh!

Mantil - tako vintage, a tako fresh!

07.06.2013 u 14:46

Bionic
Reading

Tek kad sam nedavno stavila Mantil na sebe shvatila sam da je ustvari riječ o vrlo praktičnom komadu odjeće i još efektnijem modnom dodatku. A s obzirom na ove'oće/neće vremenske prilike mislim da je njegova funkcija još i zahvalnija.


Iako nije riječ o klasičnom mantilu nego o pelerini, ime je nešto što mi se odmah urezalo u pamćenje.

Pelerine su se činile kao zabavan odjevni predmet, a kad smo počeli razmišljati o njima, nigdje ih se nije moglo vidjeti. Praktične su za toplije dane kada se želite samo malo ogrnuti ili pokriti ramena, a recimo u jesen su idealne za na sako ili jaknicu, priča mi o svojem malom brandu Sarah Dombre, apsolventica kostimografije na TTF-u u Zagrebu.

No, ja bih dodala jedna vrlo pametna i fokusirana djevojka koja je dobro istražila čega kod nas nema i uz puno talenta, preciznosti (moram istaknuti kako su Mantili savršeno ušiveni) i logistike za koju je zadužen Ino Zeljak, napravila mali, ali slatki brand kojem se smiješi blistava budućnost.

Sarah je otišla i korak dalje te je osmislila zgodan način kako vam Mantil nikada ne bi dosadio. Naime, kragne na Mantilu se mogu mijenjati, a postoje u različitim dezenima i bojama što možete pogledati na facebook stranici Mantil. Tamo ćete također vidjeti zgodnu i hrabru kampanju u kojoj Mantil ne nosi cura već dečko, a ima ih u raznim modelima, kako onih kraćih poput primjerice ovoga na slici, tako i onih duljih.

Ovaj Mantil puderaste boje s divnom kragnicom na točke je prvi primjerak koji je izašao iz Sarine radionice, a može biti samo vaš ukoliko zaigrate nagradnu igru na facebooku ModeKomode

Teška srca ga se odričem jer mi nekako savršeno pristaje na moju novu boje kose za koju je zaslužna Katica Topčić iz Fabula de Forma. Fotografije su djelo mog braje Luke čije fotografije možete pogledati na njegovom fan pageuLuka Nižetić Photography

pelerina: Mantil, haljina: Topshop, šešir: vintage Cahun (Hrelić), naočale: Ray Ban, čarape: Calzedonia, cipele, Jeffrey Campbell, štap: souvenir shop La Pedrera (Barcelona)

photos: Luka Nižetić

Danas sam nekako u genijalnom Trickeyju! ,-)