BEZ POSEBNOG SPORAZUMA

Manjinci podržali Milanovićevu vladu

18.12.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Kukuriku koalicija i njezina većina u Saboru moći će računati i na podršku manjina. Potvrdio je to zastupnik talijanske manjine Furio Radin, kazavši da Milanović s manjincima ipak neće potpisivati poseban sporazum

'Svih osam zastupnika manjina otvoreno daje podršku Milanovićevoj vladi. Jako bih želio da Milanović uspije zbog svih nas. S obzirom na težinu situacije u kojoj se nalazi Hrvatska, svi koji mogu pomoći trebaju to učiniti. To je naša elementarna građanska dužnost. Znamo da će ekonomija biti prioritet nove vlade i mi se s time u potpunosti slažemo', kazao je Radin za Novi list.

Potvrdio je da uvjet za potporu ipak nije bilo uvođenje dvostrukog prava glasa za manjine. Naime, Milanović je u petak na sastanku pojasnio Radinu da se dvostruko pravo glasa ne može ponovno stavljati u zakon, s obzirom da je krajem srpnja Ustavni sud ukinuo takvo rješenje.

No iako dvostruko pravo glasa nije uvjet potpore Kukuriku vladi, Radin od te ideje ipak ne odustaje. 'Nije problem da se pet, šest stvari do kojih nam je stalo ugrade u program nove vlade. Jasno nam je da dopunski glas za pripadnike nacionalnih manjina ne može biti prioritet ove vlade, ali ipak bismo htjeli da se u vladin program unese da će se u iduće četiri godine nastojati riješiti to pitanje', zaključio je Radin, kazavši da se s Milanovićem složio u tome da manjine i Kukuriku vlada neće potpisati poseban sporazum o suradnji.