IZNUĐIVALA NOVAC OD PROFESORA

Manekenka Ava Karabatić uhićena zbog ucjene

07.10.2009 u 18:26

Bionic
Reading

Tijekom poslijepodneva istražnom sucu Županijskog suda u Zadru privedene su tri osobe iz Splita koje se sumnjiči da su ucjenjivale 65-godišnjeg Zadranina i od njega iskamčile devet tisuća eura

Riječ je o 21-godišnjoj manekenki Avi Karabatić, njezinoj 39-godišnjoj majci Sanji Karabatić i njenom 24-godišnjem dečku Špiri Miličiću, a ucjenjivani Zadranin je profesor na Odjelu za talijanski jezik zadarskog Sveučilišta Ž. N. U tijeku je kriminalističko istraživanje jer se trojac sumnjiči da je u međusobnom dogovoru, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinio kazneno djelo ucjene na štetu 65-godišnjaka.

Kazneno djelo su počinili na način da je 24-godišnji manekenkin mladić 30. rujna i 1. listopada ove godine u dogovoru sa svojom djevojkom i njezinom majkom u više navrata telefonski kontaktirao oštećenog prijeteći mu fizičkim napadom i javnim kompromitiranjem te zatražio da mu plati određeni novčani iznos kao naknadu za kompromitirajuće SMS poruke i zapisnik o telefonskim pozivima koje je profesor uputio ovoj studentici talijanskog i sociologije.

Profesor je u strahu od kompromitacije mladiću isplatio dvije tisuće eura. Međutim, ubrzo nakon isplate u narednih nekoliko dana 24-godišnjak je na isti način tražio isplatu još sedam tisuća eura koje mu je oštećeni predao jučer (utorak) poslijepodne. Policijski službenici PU zadarske su poduzimanjem prikrivenih policijskih radnji uhitili sve tri osobe nakon što je oštećeni prijavio ucjenu, piše Jutarnji.hr.

Nakon trosatnog ispitivanja Ave Karabatić, njezine majke Sanje i dečka Špiro Miličića Istražni sudac Ante Anić odredio je jednomjesečno zadržavanje u pritvoru samo Miličiću koji je prijetio ucjenjenom profesoru nanošenjem teških fizičkih ozljeda i objavljivanjem lascivnih poruka koje je slao njegovoj djevojci.

Iako su svo troje djelomično priznali krivnju, pritvoren je jedino Miličić zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Sudac još treba uzeti iskaz oštećenog sveučilišnog profesora i pregledati sporne sms poruke i zabilježene pozive na mobitel profesora i studentice.

21-godišnja Splićanka je bila druga pratilja na izboru za Miss Adriatic Europe, a prije dvije godine je u Istambulu sudjelovala i na izboru The Best Model Of The World. No široj javnosti postala je poznata nakon što se hvalila da se provodila s rukometašem Ivanom Balićem. No i daljnju rodbinsku vezu sa svjetski poznatim rukometašem Nikolom Karabatićem fatalna Ava pokušala je iskoristiti kako bi se dokopala pokoje naslovnice.

Ovog puta je uspjela. No nije stigla dalje od stranica crne kronike.