NAKON DUGE ŠUTNJE

Mamić žestoko napao ministra Jovanovića!

10.03.2012 u 14:14

Bionic
Reading

Nakon što su u zagrebačkom hotelu Westin na redovitoj Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza riječ uzeli ljudi iz Uefe te predsjednik Vlatko Marković, ipak je priča dana novo emotivno obraćanje Zdravka Mamića

No prije Mamića obratio se riječima Branko Laljak, prvi čovjek Udruge prvoligaša.

'Oni koji traže da se nogometaši uzmu u stalni radni odnos, na ugovor o radu, ili nemaju pojma ili su zlonamjerni. Zbog velikog davanja državi klubovi pribjegavaju plaćanjima igrača i trenera ispod stola. Zakonom o sportu nećemo riješiti problem financiranja klubova. Moramo tražiti promjenu čitavog niza zakona', kazao je Laljak i dodao:

'Apsurdno je da nogometni klubovi čine 90 posto ponude u kladionicama, a klubovi od toga ne dobiju ni lipe. HRT ne želi emitirati utakmice HNL-a na javnoj televiziji. Čak ni isječke utakmica, to je nedopustivo', podvukao je predsjednik Udruge prvoligaša.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, inače član Izvršnog odbora HNS-a kojeg posljednjih dana nije bilo u medijima, krenuo je sa svojim poznatim monologom u koji je ujedno bila upakirana žestoka poruka ministru obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću te njegovim suradnicima:

'Posljednjih nekoliko mjeseci u mom radu dominira šutnja jer sam izgubio volju da sudjelujem u vlastitom životu, a kamoli u nogometu. Ne zato što sam nesposoban, dapače. Ubila me vlast i politika koja se poigrava s nama još od 1945, ali i posljednjih 20 godina. Otkako je došla nova vlast, govore samo jezikom terora, straha, prijetnje, a da u sve svoje komisije nisu stavili ni jednog člana nogometne, košarkaške ili rukometne organizacije', kazao je Mamić i nastavio:

'Što je to Hrvatska u 20 godina napravila za svoje sportaše? Nađite jedan objekt koji nam je dala. Naš grijeh je što nismo iskoristili novac koji nam je Uefa dala za kamp. Nijedan normalan propis nisu donijeli. Imamo ogroman problem jer nemamo nikavu komunikaciju s vlastima. Naši predstavnici su doživjeli ogromno poniženje kod ministra. Istjerani su sa sastanka, nisu mogli govoriti', podvukao je Mamić te naglasio:

'Radi se o frajeru koji je oslobođen tjelesnog odgoja u školi. Mi Hrvati dali smo im vlast, ali što su oni nama dali? Neka nam je Bog na pomoći kakvu vlast imamo! Nije normalno da u 21. stoljeću nismo partneri. Nas se u tom partnerstvu samo tjera', zaključio je Mamić.

Prvi dio Skupštine HNS-a možete pročitati OVDJE.