DVIJE GODINE DO MIROVINE

Oglasili se majka i sin radnika koji je izgubio ruku: Tužit ćemo Grad Zagreb

05.12.2023 u 19:52

Bionic
Reading

Radnik Čistoće koji je u nesreći izgubio ruku stabilno je i oporavlja se u bolnici. Zbog svega što se dogodilo potreseno je njegovo malo zagorsko mjesto

Josipova obitelj još je u šoku. Njegova majka teško pronalazi riječi. Iza nje je neprospavana noć. Stradali Josip otac je trojice sinova. Brine se o 28-godišnjem sinu, a u Čistoći radi 17 godina.

"On putuje svaki dan. Puno je godina delao tamo", govori njegova majka Štefica Topolovec za RTL Danas.

Mario Topolovec, radnikov sin, kaže za Dnevnik Nove TV da je njegov otac svjestan onoga što se dogodilo. 'On je rekao da je čuo 'bum' i da se dogodio taj odron i skočio je preko ograde, a što mu je ruku odrezalo, to ne zna', rekao je. 'Čuo je kako je eksplodiralo. Hitna je došla po njega i dalje se ničega ne sjeća. Dalje se probudio u bolnici nakon operacije.'

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Na pitanje kako je njegov otac podnio situaciju, odgovara da je jučer bio stabilno i dobro. 'Danas ne znam, nisam još bio kod njega. Vidi se da je dosta u šoku, pod tabletama je, ne razgovara baš normalno i pokazao mi je da nema ruku', rekao je. Kaže da je Grad Zagreb ponudio pomoć. 'Gradonačelnik Tomašević me zvao, bio je jučer kod njega. Ponudili su svu moguću pomoć', rekao je radnikov sin. 'Gradonačelnik je baš mene zvao da procijenim može li k njemu, on je jučer navečer bio kod njega', kaže Topolovec.

  • +14
Novi odron brda smeća na Jakuševcu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Sin ozlijeđenog radnika kaže da će tužiti Grad Zagreb. 'Naravno, tužit ćemo, sami ćemo angažirati odvjetnika. 17 godina je radio, za dvije godine trebao je ići u mirovinu, a sada je invalid, nemam što drugo reći. Teško mi je zbog situacije, ali moj se otac jako hrabro drži', rekao je Mario Topolovec.

Njegov otac nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja, jučer je hitno operiran u KBC-u Zagreb. Stabilno je. "Utvrđena je pored amputacije lijeve podlaktice i ozljeda trupa četvrtog kralješka, te prijelom od petog do sedmog rebra. On je svjestan svega što se dogodilo, razgovarali smo s njime, on je pri potpunoj svijesti i potpuno je u redu sada", poručio je Predrag Pavić, pročelnik Zavoda za vaskularnu kirurgiju u KBC-u Zagreb.

Posjetio ga je zagrebački gradonačelnik.

"Izrazio sam mu žaljenje zbog svega što se dogodilo jučer te ponudio pomoć svu kako god možemo pomoći što se tiče Gradske uprave i gradskih poduzeća", poručio je Tomislav Tomašević.

Na sve njih ljutiti su Josipovi susjedi i prijatelji iz malog zagorskog mjesta Pustodola Orehovičkog.

"Zajedno smo odrasli, čak smo i rodbina moj tata i njegov su bratići. Žao mi je. Cijelu noć nisam spavao, metnuo je njegov sin na Facebook, jako me potreslo", govori Slavko Filipec iz Pustodola Orehovički.

  • +14
Odron smeća na Jakuševcu Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

"Kako me ne bi potreslo, radi gluposti čovjek ostane bez ruke i nemarnosti politike i vrha, a moglo se to riješiti puno prije, ne. Treba im sva moguća pomoć, čovjek je ostao bez ruke, to je strašno, a znate kako je to, cijeli život radiš, privređuješ i sad ostaneš bez ruke, navikao je raditi, a ovo je ipak selo", govori Stjepan Ivković iz Pustodola Orehovičkog.

Čeka ga dug oporavak, a na posao se više neće moći vratiti.

"Dakle, radi se o gubitku podlaktice na lijevoj ruci sa šakom i to ostavlja trajni invaliditet. Rehabilitacija će kasnije biti poduzeta, vidjet ćemo je l' postoji neki protetski nadomjestak da se barem dijelom nadomjesti funkcija te ruke", rekao je Predrag Pavić, pročelnik Zavoda za vaskularnu kirurgiju u KBC-u Zagreb.

Dvojica njegovih kolega koji su lakše ozlijeđeni su otpušteni na kućnu njegu, još su u šoku i pod stresom.