IZBJEGAO MAKSIMALNU KAZNU

Makedonskom nasilniku četiri godine zbog čupanja ministrice obrane

13.10.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Makedonski sud osudio je u četvrtak 65-godišnjeg Panču Angelova na četverogodišnju kaznu zatvora zbog fizičkog napada na ministricu obrane Radmilu Šekerinsku prošlog travnja, kad je skupina nasilnika upala u Sobranje

Osuđeni Angelov, koji je zbog svojeg nedjela mogao dobiti i maksimalnu, desetogodišnju zatvorsku kaznu, ispričao se na sudu zbog incidenta koji je snimljen i na kojem se vidi kako ministricu Radmilu Šekerinsku povlači za kosu.

Podsjetimo, prosvjednici su krajem travnja upali u zgradu makedonskog parlamenta, nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasovali za izbor Talata Xhaferija za predsjednika Sobranja.

U napadu je ozlijeđeno nekoliko zastupnika, među kojima su čelnik socijaldemokrata Zoran Zaev te Zijadin Sela, šef Saveza za Albance.

Nasilne prosvjednike, pristaše tada vladajućeg VMRO-DPMNE-a, policija je istjerala iz zgrade parlamenta šok-bombama, a među prosvjednicima bio je i Igor Jug, koji je tijekom napada bio naoružan pištoljem te odjeven u majicu s natpisom 'Za dom spremni' i oznakom HOS-a na majici.

  • +9
Prosvjednici ušli u makedonski parlament Izvor: Reuters / Autor: OGNEN TEOFILOVSKI

On je pak uhićen prošlog mjeseca nakon petomjesečnog bijega zbog poticanja na nasilje te sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti.

Upad huligana u Sobranje Izvor: Društvene mreže / Autor: Insajder Video

Pored Juga, nešto ranije uhićena su još devetorica huligana, ali su na sudu dobili tek uvjetnu kaznu od šest mjeseci, uz rok kušnje na godinu dana.