zaboravljena banija

Majske Poljane i dalje bez javne rasvjete. Možda dođe na četvrtu obljetnicu potresa

23.05.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Majske Poljane. Nema televizijske kamere i novinarske redakcije koja nije kročila u naselje nadomak Gline u kojem cigla na cigli nije ostala nakon katastrofalnog potresa prije tri i pol godine. Dobar dio Hrvatske tek tada je prvi put čuo za naselje u zaboravljenom dijelu Hrvatske. Tri i pol godine kasnije javne rasvjete u Majskim Poljanama još nema, ali bi trebala uskoro stići

Naime, nakon što je još u rujnu prošle godine bio gotov glavni i izvedbeni projekt, Grad Glina danas je raspisao javnu nabavu male vrijednosti za sanaciju javne rasvjete u potresu oštećenom naselju, vrijednu 39 tisuća eura bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je 13. lipnja, nakon čega naručitelj ima 60 dana za donošenje odluke o odabiru izvođača radova.

Ne bude li žalbi na nabavu nakon sklapanja i uvođenja u posao, izvođač radova ima četiri mjeseca za dovođenje javne rasvjete u Majske Poljane.

Drugim riječima, ne bude li nepredviđenih okolnosti, stanovnici zaboravljenog naselja na Baniji do kraja godine mogli bi ustvrditi – i bi svjetlo. Možda već na četvrtu obljetnicu potresa.

  • +10
Majske Poljane godinu dana nakon potresa Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić