PODIVLJALA KĆI NA TV-U

Majka prijavila londonsku 'ambasadoricu' policiji

12.08.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Britanka Chelsea Ives (18), koja je sudjelovala u divljačkom pohodu po ulicama Londona, uhićena je nakon što ju je policiji prijavila majka Adrienne (47)

Chelsea Ives snimljena je prilikom razbijanja policijskog vozila u Enfieldu u nedjelju, kada je izjavila da to najbolji dan u njezinom životu. Veselje nije bilo duga vijeka. Njezina majka gledala je televiziju i odlučila nazvati policiju čim je na televizijskom ekranu ugledala svoju kćer.

Gospođa Ives kaže da odluka nije bila laka, no učinila je ono što smatra da bi učinio svaki pošteni roditelj.

'Morala sam napraviti ono što smatram da je ispravno. Roger (njezin suprug) i ja gledali smo vijesti na televiziji i bilo je stvarno mučno. Kada smo vidjeli našu kćer u gužvi, nismo mogli vjerovati', prisjeća se nesretna majka.

'Na trenutak nismo znali što bismo. No što bi normalan i pošten roditelj učinio? Kako bismo mogli samo sjediti i gledati te reći da je to u redu? Gledali smo kako ljudi ostaju bez svojih kuća i trgovina. Kao roditelji, morali smo reći – neće se moći izvući. Neće nam zahvaliti zbog toga. Mene će predstaviti kao kučku. Ali što smo drugo trebali napraviti?', ispričala je Adrienne Ives.

Britanski mediji pišu da se Chelsea Ives susrela s gradonačelnikom Londona Borisom Johnstonom i šefom londonskih Olimpijskih igara kada je prihvatila volontersku ulogu 'ambasadorice' u sklopu programa osmišljenog da gostoljubivi stanovnici Londona pomognu turistima koji će 2012. posjetiti grad zbog najvećeg svjetskog sportskog natjecanja.

Chelsea Ives u akciji (u ružičastoj jakni)

Chelsea Ives pojavila se sinoć na sudu u Westminsteru koji zasjeda cijelu noć da bi stigao obraditi sve policijske prijave vezane uz pljačku, palež i nerede na londonskim ulicama.

Opovrgnula je optužnicu koja je tereti za dvije krađe, nasilništvo i napad na policijsko vozilo.

Tužiteljica Becky Owen rekla je da je Chelsea Ives, koja je 2009. bila pozvana u britanski parlament zbog uspjeha lokalnog nogometnog projekta Leyton Orienta, predvodila napad na trgovinu Vodafonea.

'Prva je dohvatila letvu i bacila je u izlog', rekla je Becky Owen. Chelsea Ives tereti se i za napad na trgovinu Phones4U te za napad na policijski BMW tijekom kojeg su policajci bili prisiljeni pobjeći od nasilnika.

Odbijen joj je zahtjev za jamčevinom, a 17. kolovoza pojavit će se na saslušanju pred sudom u Highbury Corneru.

Njezina odvjetnica opisala ju je kao 'talentiranu sportašicu'.