SLIJEDI POVRATAK S BLAGDANA

Magla usporava promet, na večer gužve na graničnim prijelazima

26.12.2017 u 07:52

Bionic
Reading

Posljednje jutro produženog vikenda probleme u prometu u Slavoniji i Gorskom kotaru zadaje magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima na cestama se očekuje pojačan promet, pogotovo na graničnim prijelazima

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u Pirovcu vozi se uz regulaciju prometne policije.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji i Gorskom kotaru. Ima je i na dionicama autocesta: A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda te Velike Kopanice i Lipovca te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Delnice.

Tijekom jutra u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika te mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će u utorak, 26. prosinca – od 14,00 do 23,00 sata. Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

  • +15
Snijeg pao u Lici i Gorskom kotaru Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

U povratku s produženog vikenda, gužve i pojačan promet očekujemo u utorak, 26. prosinca, cijeli dan, a osobito u popodnevnim i večernjim satima. Tada će dužih čekanja biti ponovno na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod, Maljevac i sl.) te sa Srbijom (Bajakovo). Izlazak teretnih vozila bit će pojačan na GP Bajakovo.

U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

  • +7
Kolone na cestama Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL