VOZAČI OPREZ!

HAK upozorava na gustu maglu na cestama u Baranji, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije

25.12.2017 u 21:26

Bionic
Reading

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Baranji, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvorova Posedarje i Zadar II, A5 Osijek-Đakovo te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić, javio je Hrvatski autoklub (HAk) u 21 sat.

Tijekom noći i jutra u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika te mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog sanacije mjesta prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Orehovica zatvoren je pretjecajni trak od 76. +200 do 77. +200 km u smjeru Rijeke i od 77. +800 do 76. km u smjeru Zagreba.

  • +2
Trajekti i katamarani plove redovito Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će sutra od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove redovito.