OZLJEDE KOŠTANOG SUSTAVA

Lučka kapetanija Zadar hitno prevela pacijente s otoka Silbe i otoka Sestrunja

23.07.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Lučka kapetanija Zadar u četvrtak navečer obavila je hitni medicinski prijevoz pacijenata s otoka Silbe i otoka Sestrunja do Gradske luke Zadar gdje je pacijente preuzela hitna pomoć, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak

Lučka kapetanija dojave je zaprimila od Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

U prvoj dojavi u 19,20 sati tražio se prijevoz pacijenta s ozljedom kralježnice s otoka Silbe do Zadra te je Lučka kapetanija poslala plovilo "RH 2 ZD" koje je prevezlo pacijenta do Gradske luke Zadar, gdje ga je potom preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.

Druga dojava pristigla je u 22,05 sati te je zatražen prijevoz pacijentice s ozljedom kuka koja je također plovilom "RH 2 ZD" prevezena s otoka Sestrunja do Zadra gdje ju je, također, preuzela hitna pomoć.

Lučke kapetanije obave preko 80 posto akcija hitnog medicinskog prijevoza, a u prvoj polovici 2021. godine izvršen je 81 hitni medicinski prijevoz na moru, bilo da se radilo o prijevozu pacijenata ili hitnih medicinskih timova.

Samo u srpnju izvršeno je 27 akcija koje su uključivale hitni medicinski prijevoz, navodi se u priopćenju.