od plesačice do producentice

Prije 15 godina slikala se sa Sanaderom na lažnom otvaranju radova na Pelješkom mostu, a danas to ponovila s tportalovim novinarom: 'Pa ovo je nestvarno'

26.07.2022 u 19:08

Bionic
Reading

Na prvoj, davnoj svečanoj ceremoniji otvaranja radova na izgradnji Pelješkog mosta, prije punih petnaest godina, Lucija Mrgudić iz Orebića bila je desetogodišnja djevojčica. Malo čega se sjeća osim treme uoči nastupa na velikoj pozornici, ali grohotom se nasmijala kada je - upravo danas - u javnost izronila fotografija splitskog fotografa Borisa Kragića

Na njoj je upravo mala Lucija, stisnuta uz tadašnjeg premijera i Boga Sunca Ivu Sanadera.

'Pa ovo je nestvarno!' smije se današnja 25-godišnjakinja, uspješna žena, producentica na RTL-u Hrvatska.

Za šalu smo se ponovno fotografirali s njom, a reporter tportala ušao je u Sanaderove cipele.

'Sjećam se da smo plesali polonezu, naš kapetanski ples iz Orebića, da je bila ogromna gužva s puno crnih limuzina i da su svi bili vrlo, vrlo ozbiljni. To je tada bila velika stvar. Baš ovih dana ušla sam u televizijski arhiv da malo osvježim pamćenje', govori Lucija Mrgudić za tportal.

Danas ozbiljna žena, naravno, ima i ozbiljniju perspektivu od nekadašnje desetogodišnjakinje: svjesna je da je te 2007. godine mimo svoje volje zapravo sudjelovala u lažnom spektaklu i bila dio efektne predizborne kulise.

'Bogme, ima i razlike u tome što smo tada gledali otvaranje radova, pa makar i fingirano, a danas svjedočimo njihovom završetku i gledamo ovaj spektakularni most. Više vrijedi on nego deset kilometara kopna i nego svi trajekti ovog svijeta', iskrena je sugovornica tportala.

Nije to za zezanje, od svog Orebića do Splita i Zagreba uštedjet će barem sat do sat i pol, ali i izbjeći beskrajne gnjavaže na granici ili ljuljanje na trajektu do Ploča.

'Da, ima ovdje i nekih poznatih lica, ostala su mi u podsvijesti od one prve ceremonije', smije se Lucija.

  • +45
Pogled iz zraka na Pelješki most, spreman za svečano otvorenje Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL