NIJE PROTIV SKIDANJA IMUNITETA

Lucić: Protiv mene se već 10 godina vodi haranga

08.08.2017 u 12:50

Bionic
Reading

HDZ-ov Franjo Lucić kojemu je MIP danas jednoglasno skinuo imunitet tvrdi da nema ništa protiv i da ima mišljenja mjerodavnih institucija koja pokazuju da Drago Hedl piše neistine

'Nemam ništa protiv skidanja imuniteta jer je ova haranga koja se vodi protiv mene već možda 10 godina vrijeme da Franjo Lucić dokaže svoju neovisnost od ljudi koji ga žele optužiti. Nisam nudio mito. Hedl nije nikakva službena osoba, on je fizička osoba, on nije pravna osoba. Pisao je vrlo negativno o mojoj tvrtki', ustvrdio je Lucić u razgovoru za N1 nakon što mu je MIP danas jednoglasno skinuo imunitet.

'Moje poslovanje je u potpunosti u skladu sa zakonom RH i najbolji pokazatelj za to su mjerodavne institucije koje su dolazile temeljem anonimnih prijava anonimnih dušebrižnika, prošle su kroz njih Ministarstvo financija, Porezna uprava drugostupanjski odjel Ministarstva financija, DORH, USKOK, Odjel za posebna kaznena djela, dokazivao sam podrijetlo svoje imovine i dokazao da su moji prihodi veći od moje imovine i pitanje koje postavljam sebi - čega bi se to Franji Lucić trebao bojati ako ima mjerodavna mišljenja institucija? Bi li tvrdnje gospodina Hedla bile mjerodavnije od njih koje su bile ovdje i imale uvid u moje poslovanje i nisu našle ništa za kaznenu prijavu', tvrdi Lucić.

Odbacio je bilo kakvu sličnost njegova slučaja s onim Željka Sabe i opetovao: 'Još jednom ponavljam - moje je poslovanje u skladu sa zakonima i zašto bih se trebao bojati Hedlova pisanja. On piše neistine, govori sve to nije i svakako ću to dokazati ako bude potrebno'.

Ponovio je i da je dao ostavku na sve dužnosti kazavši da je to 'upravo jer je siguran da je ispravan i da sve te optužbe nisu točne'. 'Imam vjerodostojnu dokumentaciju za sve što sam govorio i o čemu Hedl piše. Tko je Drago Hedl da bi uopće tvrdio nešto što nije?', smatra Lucić.