AFTER U VELIKOJ GORICI

[VIDEO] Lovren i Brozović pjevali Thompsonove 'Čavoglave' s pokličem 'Za dom spremni'

19.12.2022 u 11:49

Bionic
Reading

Doček nogometaša na Trgu bana Jelačića, kako to obično biva, imao je i svoje treće poluvrijeme. Dio reprezentativaca nastavio se veseliti u kafiću Epic Brozo Marcela Brozovića u Velikoj Gorici, a tom prilikom nastala je i snimka koja će sigurno podići prašinu u javnosti

Naime Dejan Lovren i Marcelo Brozović snimljeni su kako pjevaju Thompsonovu pjesmu 'Čavoglave', koja počinje pokličem 'Za dom spremni', službenim pozdravom Nezavisne države Hrvatske. Nogometaši su, očekivano, započeli pjesmu tim pokličem, a u videozapisu uživo, emitiranom na stranici kafića na Facebooku, vidi se kako stup obrane i veznog reda reprezentacije u deliriju skidaju majice.

Osim društvenih, ova pjesma već desetljećima izaziva pravne kontroverze: prvo je Visoki prekršajni sud 2019. kaznio pjevača Marka Rosu koji ju je s pripadajućim ustaškim pokličem izveo na proslavi Oluje u Makarskoj.

Godinu kasnije pak isti sud zaključio je da usklik 'Za dom spremni' na početku spomenute pjesme u izvedbi samog Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira, iako je on zbog dotičnog usklika više puta bio kazneno prijavljivan.