OBEĆAVAJUĆE MULTIPLAYER ISKUSTVO

Lost Planet 2

01.04.2010 u 15:42

Bionic
Reading

Lost Planet 2 još je jedna u nizu igara koje su svoje identitete preuzele od popularnih franšiza, baš poput nedavno najavljenog naslova Quantum Theory

Izdavački div Capcom uskoro će nas počastiti još jednim naslovom, na koji je očito velik utjecaj imao legendarni Gears of War. Paralele možemo povući i s nedavno najavljenom igrom Quantum Theory, čiji gameplay neodoljivo podsjeća upravo na tu opaku pucačinu iz trećeg lica. No vratimo se mi Lost Planetu 2.

 

Stil igre, kut kamera i oružja koja se koriste su, po našem skromnom mišljenju, čak i previše slična popularnim Gearsima. Unatoč tome, Lost Planet 2 nudi i nešto više od toga. Radnja je smještena otprilike deset godina nakon prvog dijela i za razliku od tadašnjeg snijega koji je prekrivao površinu planeta E.D.N III, sada to više nije slučaj zbog opakih ljudi koji su svojim oružjima i tehnologijom potpuno izmijenili lice tog planeta čudnog imena. Sada ćete se češće kretati bujnim džunglama, nepreglednim pustinjama i industrijskim gradovima.

 

Sama radnja možda i nije toliko bitna i nećemo je stavljati u prvi plan zato što je Lost Planet 2 zapravo najviše orijentiran na multiplayer. Do takvog zaključka došle su gazde u Capcomu kada su uvidjeli da im je prvi nastavak bio toliko popularan upravo zbog svoje produljene trajnosti koje mogu zahvaliti upravo multiplayeru. U tom modu moći ćete igrati baš kao i prvom nastavku u sklopu šesnaest igrača, što i nije neka novina. Nove opcije koje su uvedene u ovom nastavku su mogućnost igranja online, i to kooperativno s četvoricom znanaca ili neznanaca, baš kao i u offline modeu u vidu dvoje igrača na podijeljenom ekranu.

 

Kada igrate u kooperativnom modu, važno je paziti na najslabiju kariku, jer cijela grupa dijeli zajedničko polje zdravlja. To znači da ako jedan igrač pogine, grupno zdravlje će se smanjiti. Kada zdravlje dođe do nule, igra je gotova, iako su drugi članovi ekipe još živi i zdravi. Takav sustav traži određenu dozu kohezije među ekipom, jer si ne možete dopustiti da vaš prijatelj (nazvat ćemo ga Zdravko) odluta i očekivati da se pobrine sam za sebe, jer mu to vrlo vjerojatno neće uspjeti.

 

Borba protiv ogromnih kukcolikih stvorenja nazvanih Akrid, samo su zgodan dodatak cjelokupnom dojmu, baš kao i sustav igre, oružja i atmosfera. Dojma smo da bi naglasak na multiplayeru i kooperativnom načinu igranja mogao biti pun pogodak za Lost Planet 2. Sjetite se samo Resident Evila 5 i koliko je tu igru bilo zabavnije prelaziti u društvu prijatelja za razliku od kompjutorski kontrolirane partnerice!

 

Lost Planet 2 izići će sredinom svibnja, za osobno računalo i za konzole nove generacije.

 

 

Lost Planet 2 Multiplayer

 

 

 

Lost Planet 2 Single Player Gameplay