NAGODBA U POSLJEDNJI TREN

Lola Ribar spasio Keruma od stečaja

Bionic
Reading

Dioničko društvo Lola Ribar iz Zagreba, koje proizvodi gaze i vate u tvornici u Karlovcu, povuklo je prijedlog za stečaj tvrtke Kerum, doznaje Slobodna Dalmacija. Lola Ribar je prije četiri mjeseca zatražio stečaj nekadašnjeg trgovačkog carstva zbog duga od 208.000, kao razlog navodeći - nesposobnost Keruma za plaćanje svojih obveza

Trgovački sud u Splitu dobio je obavijest odvjetnika Lole Ribara kako su s Kerumom sklopili izvansudsku nagodbu, pa od suda traže povrat 10.000 kuna koje su uplatili za pokretanje prethodnog postupka u kojem se trebalo utvrditi jesu li ispunjeni uvjeti za otvaranje stečaja nad splitskom tvrtkom.

Prijedlog su, podsjeća Slobodna Dalmacija, povukli samo tjedan dana prije zakazanog ročišta na kojemu se Željka Kerum, direktorica Keruma, trebala izjasniti o tom prijedlogu.

Kerum je doslovno izbjegao stečaj u posljednji tren, budući da je za potrebe ročišta zakazanog za 13. prosinca sud zatražio financijske podatke. Podaci Fine govore da je tvrtka splitskog gradonačelnika na dan 26. studenog 2012. godine imala 60,6 milijuna kuna nepodmirenih obveza i 91 dan bila u neprekidnoj blokadi

U međuvremenu, Trgovački sud u Splitu zaprimio je prijedlog za stečaj Keruma i od zagrebačke tvrtke Prodis. Prethodno su prijedlog za otvaranje stečaja, uz Lolu Ribara pokrenule još tri tvrtke.