NULA U MALOM DERBIJU

Lokomotiva se obranila pred Hajdukom i Torcidom

17.11.2012 u 20:56

Bionic
Reading

Hajduk je u derbiju 16. kola MAXtv Prve lige na Poljudu remizirao s Lokomotivom rezultatom 0:0 i ostao na drugom mjestu ligaške ljestvice

Puno uzbudljivije bilo je na tribinama Poljuda gdje se okupilo nešto manje od 10.000 gledatelja, a sa sjevera je grmjelo čitavu utakmicu. Bio je to koloplet domoljubne podrške generalima (s elementima nepotrebnog ustaštva, kao i na Maksimiru), Vukovaru gdje će u nedjelju putovati sve skupine zajedno, te fanatično navijanje za Hajduk. I dok su ostale tribine zviždale iziritirane nedostatkom Hajdukovove dominacije protiv vrlo respektabilnog protivnika, sjever je i dalje 'gurao' i podržavao.

Hajduk je u prvom poluvremenu pokazao za nijansu više, no sigurni vratar Lokomotive Picak sačuvao je mrežu, a oprezno postavljena Ivkovićeva momčad iz polukontri je pokazivala zašto je pri vrhu ljestvice.

Ponovno je raspoložen bio drutgi srijelac lige Andrej Kramarić koji je na opasne kušnje stavljao Hajdukovog 'vratar' Blaževića, no i on je potpuno 'opravdao dnevnicu'.

Hajduk je prijetio preko Andrijaševića, pa Caktaša, no mreže se nisu tresle i Poljudom se na kraju utakmice prolomio teški zvižduk jedine publike koja je ovoga vikenda jedina u Hrvatskoj platila ulaz na stadion.

Hajduk se ovim remijem odvojio od Slaven Belupa an drugom mjestu sa 28 bodova, dok je Lokomotiva na četvrtom mjestu, sa bodom manje od Belupa - njih 26.