Lokne, ravno, izbrijano, obojano...nosi se sve!!!

Lokne, ravno, izbrijano, obojano...nosi se sve!!!

11.11.2012 u 08:19

Bionic
Reading

Poznata zagrebačka hair stilistica Ivana Marušić napravila je sjajnu kolekciju frizura inspiriranu žarkim pigmentima za kosu, sveprisutnim svjetskim trendom. O nadolazećim trendovima i jeftinim, a djelotvornim receptima koje možemo smučkati kod kuće progovorila je samo za ModuKomodu.

progovorila je samo za ModuKomodu.

Cijenjena zagrebačka majstorica Ivana Marušić iz frizerskog studija SHE CUTS YOUR HAIR sa svojim je suradnicima kreirala kolekciju pod nazivom *EDITORIAL* koja je inspirirana inovativnim i ekstravagantnim tretmanom kose pri snimanjima za modne editorijale. No kako i ulica danas sve podnosi, tko kaže da ovakvu jednu zuzu ne možete prošetati i po gradu. Jedno je sigurno; nećete ostati neprimjećeni.

MK:
Evo na početku Ivana, Who cuts your hair?
Ivana: Moju kosu uređuje dečko koji radi s nama u timu i zove se Mario Stančić

MK: Stoji li u tvojem slučaju ona: U frizera najgora frizura?!
Ivana: Često mi se dogodi da nemam vremena za ošišat kosu, ali uvijek imam frizuru koju mogu u 15 min oprati i složiti.

MK: Izbacila si novu kolekciju frizura pod nazivom 'Editorial'? O kakvim je zuzama riječ?
Ivana: Inspiracija su mi bile editorijalske frizure koje u zadnjih godinu dana ekspandiraju u totalnu umjetnost. Predimenzionirane kose, kombinacija teksture i oblika, te umetanje raznih nadogradnji poput rogova, i sve ono što ti mašta dopušta. :)

MK: U posljednje vrijeme žarke i 'neprirodne' boje su totalni hit, primjećujem sve više i u Hrvatskoj. Znači li to da su se Hrvatice malo 'otkočile' kad je odabir frizura i boja u pitanju?
Ivana: Istina je, postoji jedna kritična masa koja zadnjih dvije godine eksperimentira s bojama i različitim šišanjima. Ja imam sreću da imam jako puno otkačenih klijentica koje mi dozvoljavaju da se igram s njihovom kosom.

MK: Mogu li se takve boje lako isprati?
Ivana:Crazy color boje se rade na izbijeljenu kosu i one se brže ispiru. Jako je bitno da kosa nije jako porozna, jer stupanj poroziteta uvjetuje brzinu ispiranja boje.

MK: Lokne, ravno, izbrijano...čini mi se sve se nosi?
Ivana: Da, trenutno je pristupan dosta široki spektar raznih stylinga za kosu. Što je po mojem mišljenju jako dobro jer nam daje dosta mogućnosti pri lakim i brzim promjenama kose. Npr, za posao imaš jednu zurku a nakon posla ideš na neki party i u par poteza promijeniš look

MK: Postoji li kod odabira frizure riječ 'previše'? Možemo li pretjerati s frizurom?
Ivana: Pretjerati sa frizurom se može, definitivno. Treba paziti na odabir odjeće i make upa. Manje je više, to kod kose definitivno vrijedi.

MK: Koji su trendovi vani. Što nam nadolazi?
Ivana: Dolazi nam jako puno šiški, boje u kosi i retro stylinga s velnama i predimenzioniranim punđama. Za svakog po nešto.

MK: Ajd' nam otkrij neki dobar recept za njegu kose, a da je pristupačan i djelotvoran i da nije riječ o bilo kakvom brendu? Nešto što možemo smučkati kod kuće...
Ivana: Prvo i osnovno je da imamo dobar šampon, baš onaj koji odgovara našoj kosi. Ovisno o stanju kose i suhoći, ovisi i njega iste. Bitno je da ne stavljamo neke teške pakunge koji prije vremena zamaste kosu. Kod mene super funkcionira čaj od koprive. Ohladiti ga i posuti po vlasištu, jača korijen i sprečava maščenje. Malo octa u destiliranu vodu za sjaj. I destilirana voda + tinktura crnog kima za sva bolesna vlasišta, prhut, seboreja, dermatitis.

MK: Zamisli situaciju ležiš doma, pod dekicom masne kose i nazove te the frajer da odeš s njim na neku žurku. Najradije bi, al pojma nemaš što napraviti s kosom u 15 minuta. Ajd jedan koristan brzinski savjet, a da nije kapa na glavu.
Ivana: Uvijek u toaletnoj torbici imati šampon za suho pranje kose koji momentalno zamatira i odmasti kosu. I uvijek, ali uvijek imati jako puno asesoara za kosu. To pomaže! Ili u mom slučaju brzinski oprati i osušiti kosu a frajera zamolit da pričeka dodatnih 10 min.

Ivana Marušić na fotki s modelima

Photos: Jure Perišić


Ovosezonske trendove bojane kose pogledajte u videu SHE CUTS YOUR HAIR nastalom u suradnji s video umjetnicom Hrvoslavom Brkušić, direktorom fotografije Ivanom Slipčevićem i make-up artisticom Anom Fucijaš, a uz glazbu zagrebačkog elektro projekta How Convinient.