PULS NACIJE

Ljude bi erotika na HRT-u više zanimala od izbora u HDZ-u

20.04.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Pronađe li se na netom objavljenom natječaju zadovoljavajuća emisija, erotika bi se na HRT-u u obliku polusatnog showa mogla pojaviti već u kasnu jesen 2015. godine. Kao što smo već pisali, HRT je prije deset dana raspisao 'Javni poziv za nabavu programskog sadržaja od neovisnih proizvođača', koji traje do 25. svibnja, u kojem traži erotsku emisiju

Dean Šoša, urednik HTV-a 3 na kojem će se emisija emitirati kaže da nikakva ograničenja, osim zakonskih, zapravo nema, jer je želja dobiti što kvalitetniji sadržaj.

'Emisija treba biti drugačija od bilo koje klasične emisije studijskog tipa i zbog toga i stoji da se ne smije zbivati u klasičnom studiju. Sad, hoće li se snimati u sex-shopu ili negdje drugdje, sve ovisi o ideji i mašti autora', kazao je Šoša.

Premda je zamišljeno da ide od 23 sata, Šoša napominje da je taj termin okviran i ako bude interesa za nju, prepreka nema da ide i u udarnom terminu od 20 sati.

'Zakon omogućuje da uz predikatizaciju 12 ona može ići u primetimeu. Kako bi emisija trebala izgledati, zapravo ne znam. To je na onima koji će svoje ideje prijaviti pa ćemo vidjeti', napominje Šoša.

Upitan koga bi volio za voditelja i misli li da na HRT-u ima netko tko bi mogao raditi emisiju tog tipa, dodaje da se nikad ne zna gdje se talenti kriju.

'Možda bi bila zanimljiva i gledana da je vode, govorim napamet, Nives Celzijus i Viktor Žmegač. Ono što sigurno znam je da će za nju sigurno biti interesa gledatelja. Samo naizgled čini se da ljude više zanima politika koja u medijima zauzima 90 posto. Međutim, ljudi vode ljubav u postotku većem nego što izlaze na izbore. Zabluda je da ljude više zanimaju HDZ-ovi unutarstranački izbori od seksa i erotike. Seks i erotika događaju se svima, bili zaposleni ili nezaposleni, s malom ili velikom plaćom. A koga zanima politika? Samo one koji su u njoj i njima bliske interesne skupine', zaključio je Šoša.